23.03.2018.

Održan prijem za obitelji poginulih branitelja iz Domovinskog rata i braniteljske udruge Općine Viškovo i Primorsko-goranske županije

U četvrtak, 22. ožujka 2018. godine, u Domu hrvatskih branitelja, povodom bagdana Uskrsa održan je prijem za sve obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji imaju prebivalište na području općine Viškovo te predstavnike braniteljskih udruga Općine Viškovo i Primorsko-goranske županije.
 
Prijemu su nazočili Općinska načelnica Sanja Udović, zamjenica Općinske načelnice Snježana Podobnik i voditeljica Odsjeka ureda načelnika Irena Gauš.
 
Načelnica Općine Viškovo naglasila je važnost prijavljivanja udruga na natječaje za financiranje javnih potreba te spomenula mogućnost buduće suradnje s Ministarstvom branitelja vezano uz temu stambenog zbrinjavanja, nakon utvrđivanja stvarne potrebe i stanja na terenu.
 
U ime 9. Gardijske brigade Vukovi, zamjenik predsjednika Čedomir Zorić i tajnik Udruge Damir Krbavac uručili su načelnici Udović opsežnu monografiju s presjekom događanja kroz cijelo vrijeme Domovinskog rata.
 
Prigodne riječi uputile su i Marija Kovač, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata PGŽ i Irena Kačić, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata PGŽ te naglasile da obje udruge ove godine obilježavaju 25 godina rada.
 
 „U vrijeme tehnologije kada se ljudi vrlo lako otuđe, ovo prigodno druženje prilika je da se upoznamo  i razgovaramo o problemima s kojima se suočavate. Nastojati ćemo Vas financijski pomagati u okviru naših mogućnosti. Naša vrata uvijek su otvorena. “ naglasila je Općinska načelnica Sanja Udović.
 
Uz čestitke za nadolazeći blagdan Uskrsa, uzvanicima su uručeni skromni pokloni uz želju da se ovakva druženja nastave i dalje.