05.04.2017.

Održana Svečana sjednica Odbora za hrvatske branitelje Domovinskog rata i članove njihovih obitelji i prijem za obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz domovinskog rata i predstavnike braniteljskih udruga općine Viškovo i PGŽ

U srijedu, 05. travnja 2017. godine u održana je Svečana sjednica Odbora za hrvatske branitelje i prijem za sve obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz domovinskog koji imaju prebivalište na području općine Viškovo te predstavnike braniteljskih udruga općine Viškovo i Primorsko-goranske županije. Svečanost se u organizaciji Općine Viškovo i Odbora za hrvatske branitelje održala u Domu hrvatskih branitelja.
 
Prijemu su prisustvovali Općinska načelnica Sanja Udović, zamjenik Općinske načelnice Denis Mladenić, zamjenica Općinske načelnice Slobodanka Orešković, predsjednica Općinskog vijeća Općine Viškovo Jagoda Dabo te predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Luka Matanić sa članovima Odbora.
 
Predsjednik Odbora je u svom govoru upoznao prisutne s radom Odbora i uspješno provedenim programima kao što su sufinanciranje Udruga iz domovinskog rata PGŽ koje nemaju svoje podružnice u Viškovu, a naši mještani su članovi tih Udruga, zatim  obilježavanje brojnih datuma polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen poginulim hrvatskim braniteljima te održavanje božićno – novogodišnjeg prijema za Udruge proizišle iz domovinskog rata, obitelji smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja koje imaju prebivalište u općini Viškovo. Nadalje, Odbor je predložio, a načelnica prihvatila i proslijedila na sjednicu OV prepoznavanje hrvatskih branitelja, odnosno hrvatskih branitelja – dragovoljaca u Odluci o komunalnom doprinosu i Odluci o komunalnoj naknadi. Također, kako navodi predsjednik Odbora g. Matanić, Kolona sjećanja „Viškovo za Vukovar“  koja je prvi puta održana u Viškovu prošle 2016. godine ostati će, trajna uspomena iskazanog ponosa, tuge, slave ali i prkosa hrvatskih branitelja herojskog grada Vukovara.  Osim navedenog Matanić je istaknuo i pohvalio iznimno dobru suradnju s Općinom Viškovo, Općinskom načelnicom i suradnicima.
 
„Naša uspješna suradnja dokaz je da svi zajedno, udruženi možemo učiniti puno na riješavanju problema braniteljske populacije. Općina Viškovo uvijek je nastojala podržati kvalitetne prijedloge te pružiti kako financijsku tako i moralnu podršku, a projekti koji su zaživjeli u protekle 4 godine služiti će na čast onima koji su dali svoje živote u obrani i stvaranju hrvatske države“ naglasila je Općinska načelnica Sanja Udović.
 
Uz čestitke za nadolazeće uskrsne blagdane, uzvanicima su uručeni skromni pokloni uz želju da se ovakvi događaji i uspješna suradnja nastave i dalje.