13.10.2017.

Općina Viškovo sudjelovala na konferenciji „Pametne jedinice lokalne samouprave i energetski učinkovite industrije“

U petak, 13. listopada 2017. godine u Zagrebu je u hotelu Dubrovnik održana konferencija pod nazivom „Pametne jedinice lokalne samouprave i energetski učinkovite industrije“. Organizator konferencije je Veleposlanstvo Kraljevine Danske u suradnji sa Zajednicom županija, Udrugom gradova i Udrugom općina Republike Hrvatske, a među sudionicima su bili i predstavnici Općine Viškovo.

Jedan od predvodnika pametnih gradova u Kraljevini Danskoj, gradonačelnik Albertslunda (šireg Kopenhagena), gospodin Steen Christiansen, na konferenciji je na svom primjeru pokazao najbolje smjernice uspješne lokalne jedinice samouprave s mnoštvom inovativnih rješenja: Living lab GATE21, DOLL, LOOP CITY, itd. Kao gost je također sudjelovao i gospodina Finn Mortensen, čelnik danske krovne organizacije State of Green, koja na nacionalnoj razini promiče zelenu tranziciju kroz sve sektore društva.
 
Na konferenciji su prikazane najnovije smjernice i mnoštvo inovativnih rješenja uz primjere iz prakse i razmjenu iskustava.  Održana je također i panel diskusija hrvatskih i danskih predstavnika lokalnih jedinica samouprave i poduzeća, među kojima je sudjelovao i predstavnik Općine Viškovo, voditelj Odsjeka za urbanizam, komunalni sustav i ekologiju Sanjin Vranković.