09.02.2018.

Potpisan ugovor o financiranju izgradnje ceste Spoj sa spojnom cestom Brnasi – Dovičići, vrijedan 2.397.590,94 kuna

Općinska načelnica, Sanja Udović, potpisala je jučer u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture  Ugovor o financiranju operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. Ugovor je vrijedan  2.397.590,94 kuna, a financiranje se vrši iz fondova EU kroz Program ruralnog razvoja RH.
Svečano potpisivanje ugovora održalo se u Kongresnoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu, a nazočili su mu predstavnici 212 jedinica lokalne samouprave.
Ugovori o financiranju potpisani su u sklopu provedbe mjere 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta kojom se kroz Program ruralnog razvoja RH financiraju projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije.
Sredstva dodijeljena Općini Viškovo namijenjena su izgradnji nerazvrstane ceste Spoj sa spojnom cestom Brnasi – Dovičići, zajedno sa svom pratećom infrastrukturom i vodovodnim ogrankom.
Cilj projekta je unaprjeđenje cestovne i prateće infrastrukture u funkciji stvaranja preduvjeta za kvalitetniji život mještana Općine Viškovo, a posebno s obzirom na skorašnju realizaciju projekta Zavičajne kuće zvončara.