09.03.2018.

Veleposlanik Kanade u svom prvom posjetu općini Viškovo

U četvrtak, 8. ožujka 2018. godine, povodom Međunarodnog dana žena, općinu Viškovo posjetio je NJ.E. Daniel Maksimyiuk, Veleposlanik Kanade.
 
U vijećnici Općine Viškovo u Saršonima Veleposlanika i njegove suradnike su ugostili: Općinska načelnica Sanja Udović, zamjenici Općinske načelnice Snježana Podobnik i Denis Mladenić, voditeljica Odsjeka ureda načelnice Irena Gauš i predsjednica Općinskog vijeća Ksenija Žauhar.
 
Ravnopravnost spolova u svim sferama javnog života, pa tako i političkoj, jedan je od prioriteta Kanade, stoga je povod posjeta bilo zanimanje veleposlanika za jedinice lokalne samouprave  koje na čelu imaju ženu, a u općinskom vijeću jednak ili približno jednak broj muškaraca i žena.
 
U neformalnom druženju uz kavu razgovaralo se o tradiciji, baštini, viziji i ciljevima Općine Viškovo te također o mogućnosti ostvarivanja suradnje i partnerstva sa Kanadskim poduzetnicima.

Veleposlanik je pohvalio dobre rezultate u transparentnosti rada Općinske uprave te transparentnosti proračuna i postupka javne nabave. Osim toga,  izrazio je zadovoljstvo ravnotežom i brojem žena uključenih u rad Općinske uprave i Općinskog vijeća te naglasio da je Općina Viškovo jedna od (samo) 20 takvih primjera u Republici Hrvatskoj.