Biciklistička utrka Tour of Croatia

Tour of Croatia je višednevna biciklistička utrka kategorizirana kao utrka prve kategorije od strane UCI-a, koja je u svoja dva izdanja postala jedna od najznačajnijih biciklističkih utrka svjetskog kalendara, ali i jedan od najvažnijih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj.
 
Organizator utrke je Top Sport Events d.o.o. a vozi se pod sloganom „Race through the natural beauty“. Ovogodišnja utrka će se voziti kroz Republiku Hrvatsku od 17. do 22. travnja u šest etapa.
 
Kroz Viškovo će 21.04.2018. prolaziti 5. Kraljevska etapa UTC koja dva puta prelazi preko Učke preko Poklona, a start joj je u Rabcu. Live prijenos utrke je od 15-17 sati te se prenosi za sada u 177 zemalja, dolazak biciklista u Viškovo predviđa se od 15 do 15.45. Dolazak je iz smjera Kastva, kroz centar Viškova, ispred zgrade Općine Viškovo gdje biti će prolazni cilj, skretanje prema Mladenićima, Ronjgi, Saršoni prema Drenovi.
 
Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u što većem broju kod parkirališta Milihovo gdje će biti prolazna točka za bicikliste.