23.01.2018.

Održan 19. Halubajski karneval

Tradicionalno prvu subotu nakon Antonje, 20.01.2018. godine održan je 19. Halubajski karneval koji  je kao i uvijek brojne maškarane skupine iz Viškova, Rijeke i okolice te Istre i Stona. Povorka predvođena meštricom – mićom Majom i kraljicom Halubajskog karnevala Teom Jardas, krenula je od benzinske crpke Fitom prema parkiralištu Milihovo. U povorci su bili i  meštar Toni s novoizabranom kraljicom Riječkog karnevala Ivom Ciceran, te gospodin Josip Silov, Internacionalni potpredsjednik FECC-A, gospođa Branka Renko-Silov, sekretarica FECC Hrvatska i njihovi gosti iz Venecije, načelnica Općine Ernestinovo Marijana Janušić i načelnik Općine Ston Vedran Antunica sa suradnicima, te predstavnici Općine Viškovo maskirani u domino, a predvođeni načelnicom Općine Viškovo Sanjom Udović, zamjenikom općinske načelnice Denisom Mladenićem i direktoricom Turističke zajednice Marinom Jurić.
 
Publika duž trase imala prilike svjedočiti raznolikim i veselim maškaranim skupinama i njihovim alegorijskim kolima. Na samom kraju kako i priliči karnevalu povorku su svojom gromoglasnom bukom zatvorili brojni Halubajski zvončari. Kao i uvijek povorku su začinili svojim zanimljivim i šaljivim dosjetkama naši voditelji Nina Dukić Srok i Ervin Jardas - Kjuka.
 
Maškarana zabava nastavljena je do dugo u noć na pusnim tancima u šatoru na parkiralištu Milihovo uz grupu „Trio Vox“ i „D' Beni Bend“.

Galerija fotografija
10.01.2018.

Pust 2018.

Antonja –  srijeda,  17.01.2018.
 
Općina Viškovo i Turistička zajednica Viškovo 17. siječnja 2018. pozivaju Vas na proslavu Antonje koja započinje u 18.00 sati okupljanjem maškara na Bregu Viškovo. Nakon toga slijedi predaja općinskog ključa meštrici i vješanje pusta. 
 
9. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2018.
 
Deveti po redu rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2018. počinje 20.01.2018. u 10.01 sati na parkiralištu Milihovo na Viškovu. Maškarana vozila će se s Viškova preko Kastva, Frlanije i Matulja uputiti prema Opatiji.
 
19. Halubajski karneval – subota 20.01.2018.

Halubajski karneval održava se od 1999. godine, a upravo je dugogodišnja tradicija Halubajskih zvončara bila je okosnica organiziranja Halubajskog karnevala. Halubajski karneval manifestacija je i tradicionalni događaj već 18 godina iz godine u godinu okuplja sve više maškaranih grupa. Karneval je nacionalnog karaktera.
 
U 2018. godini održati će se 19. po redu Halubajski karneval.
 
Pozivamo sve da nam se pridruže na Halubajskom karnevalu u povorci te kasnije u šatoru na parkiralištu Milihovo gdje će Vas zabavljati Trio Vox i D'Beni Band do kasno u noć!
 
Radujemo se Vašem dolasku i veselo Vas očekujemo!

14. Smotra mićeh zvončari
 
Okupljanjem kod stare škole u Marčeljima, dana 21.01.2018. s početkom u 11:00 sati počinje četrnaesta „Smotra mićeh zvončari“. Na smotri moći će se vidjeti ne samo Halubajski mići zvončari već i mnoge skupine zvončarića iz okolnih mjesta. Smotra je zamišljena da mali zvončarići obilaze najvažnije i najstarije točke sela Marčelji, pa se tako prolazi kroz središte sela, pored najstarije kuće u Marčeljima – Gržanove kuće te kraj rodne kuće Ive Jardasa, autora knjige „Kastavština“ iz 1957. godine.

16. Maškarani ženski boćarski turnir

Tradicionalno šesnaestu godinu za redom se 26.01.2018. u 18.00 sati održava Maškarani ženski boćarski turnir u Boćariji na Marinićima. Brojne ženske maškarane skupine odmjeravaju snage u tradicionalnom sportu- boćanju.

Tradicionalni pusni koncert Limene glazbe Marinići

Tradicionalni pusni koncert Limene glazbe održati će se u Domu na Marinićima 02. veljače 2018. godine u sklopu manifestacije Pust 2018. 
 
30.11.2017.

Manifestacija "Advent u Viškovu"

Općina Viškovo i Turistička zajednica pozivaju Vas na „Advent u Viškovu“ .Pridružite nam se u ovo predblagdanskog razdoblje na prigodnim programima koje su za Vas pripremile udruge i ustanove s područja Općine Viškovo, kićenju borova, glazbenim nastupima djece dječjih vrtića i osnovne škole, predstave za djecu, glazbenim i zabavnim programima te humanitarnoj reviji, božićnom sajmu i blagdanskoj marendi i druženju. 
 
Program započinje u petak 01. prosinca u 16.30 sati u Marčeljima uz prigodni program, predstavu za djecu i druženje sa svetim Nikolom.
 
Dana 06. prosinca u 16.00 sati započinjemo s kićenjem bora ispred crkve Sv. Matej te paljenjem božićne rasvjete  uz nastup polaznika dječjih vrtića i učenika osnovne škole.
 
U subotu 09. i nedjelju 10. prosinca od 10.00 do 14.00 sati održati će se Božićni sajam na trgu ispred crkve Sv. Matej  na kojem će se ponuditi autohtoni domaći proizvodi, prigodni pokloni i božićni ukrasi.
 
Podjela paketa Djeda Božićnjaka održati će se u sportskoj dvorani OŠ „Sveti Matej“ u utorak 12. prosinca od 16.00 do 18.00 sati.
 
Učenici OŠ „Sveti Matej“ pripremili su za glazbeno-scenski program Beli Božìć/Bijeli Bòžić, 
koja će se održati u četvrtak 14. prosinca u 18.00 sati u Domu hrvatskih branitelja.
 
U subotu 23. prosinca Limena glazba Marinići održati će tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 20.00 sati.
 
U subota, 16. prosinaca u 18:00 započinje i humanitarna božićna revija Halubajki Viškovo, „Uz Andreja i Antonia“ u Boćarskom klubu Marinići.
 
Tradicionalna blagdanska marenda u organizaciji Turističke zajednice i Općine Viškovo održati će se u petak 22. prosinca s početkom u 11.00 sati pored crkve Sv. Matej, uz prigodni program i glazbu grupe "In Between.
 
Općina Viškovo i Turistička zajednica svim mještanima žele sretan Božić te zdravu, uspješnu i sretnu 2018. godinu!
31.10.2017.

Manifestacija "Put do zdravlja" (1)

Pozivamo vas na manifestaciju "Put do zdravlja" koja će se održati u petak, 3. studenog 2017. godine od 10.00 -12.00 sati na trgu ispred crkve sv. Matej uz brojne sudionike i korisne informacije o tome koliko je važno zdravo živjeti. 

Zbog brzog tempa života, sve manje pažnje pridajemo na brigu o svom zdravlju. Zbog toga ovim događanjem želimo potaknuti naše mještane i sve posjetitelje na promišljanje o važnosti zdravog života.

Općina Viškovo će tom prigodom predtaviti svoje mjere kojima nastoji pokazati osvještenost i brinuti za svoje mještane. Djelatnici Doma zdravlja PGŽ- patronaža Viškovo zainteresiranima će mjeriti krvni tlak i šećer, dok će Nastavni Zavod za javno zdravstvo PGŽ,  Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Dobrovoljni darivatelji krvi općine Viškovo predstaviti svoje programe te okupljenima pružiti informacije o važnosti brige za svoje zdravlje i zdravlje naših najdražih. U događanje su se uključili i dječji vrtići Viškovo, Zvončica i Loptica koji će također promovirat zdrav život na svoj način.  Osim toga, predstaviti će se i Vitanova-dom za starije i nemoćne sa svojim uslugama i sadržajima za korisnike, a Ort ed protetika d.o.o. informirati će nas o proizvodima i uslugama iz svog djelokruga poslovanja. 

Plakat
12.10.2017.

„Prošeći se z manun… po zvončarskeh puteh“

Turistička zajednica Viškovo poziva vas u šetnju pod nazivom „Prošeći se z manun… po zvončarskeh puteh“  koja će se održati u subotu 14. listopada 2017. godine.

Šetnju organiziraju TZ Općine Viškovo i TZ Grada Kastva uz stručno vodstvo vodiča Planinarskog društva Viškovo, a šetnja će se odvijati dijelom zvončarske rute.
 
Polazak je u 10:00 sati s parkirališta Milihovo-Viškovo. Šetnja će trajati oko 4 sata. 
 
S parkirališta Milihovo uz dječji vrtić upućujemo se preko Jankotova do Gornjih Jugi te slijedeći zvončarski put dolazimo kroz Donje Juge u Milohne. Naš put se nastavlja u pravcu Bezjaki gdje dolaskom na staru cestu Bezjaki- Kastav skrećemo prema Kastvu te uz najdublju vrtaču ovog djela Kastavštine uz selo Škrlji i Jurčiće stižemo do Šporove jame u Kastvu. Dolaskom u sam centar Kastva nakon odmora slijedi povratak kroz Klance do sela Žegoti i onda šumskim putem do malog skrovitog mjesta Bani. Iz Bana već pomalo zaboravljenim stazama krećemo prema Milohnima te nam slijedi lagani uspon prema Viškovu mjestu našeg polaska.
 
Pješači se na vlastitu odgovornost i nema kotizacije. Treba se primjereno obući jer pješačimo šumskim stazama.
 
 
23.09.2017.

Održana svečanost povodom proslave blagdana sv. Mateja

Povodom proslave blagdana sv. Mateja, zaštitnika župe i mjesta Viškova, u petak, 22. rujna 2017. godine u Restoranu Ronjgi održana je tradicionalna svečanost.

Na svečanosti su uručene nagrade odličnim učenicima i učenicima generacije OŠ Sveti Matej te nagrade pobjednicima Natječaja za naljepše uređenu okućnicu i balkon.

Domaćini svečanosti, predsjednica Općinskog vijeća Ksenija Žauhar te načelnica Općine Viškovo Sanja Udović uputile su pohvale učenicima za trud i marljivost uz naglasak da je uloga lokalne zajednice zaštitnički se odnositi prema svim mještanima, a posebice onim najmlađima.
 


23.09.2017.

Održan 3. Poduzetnički dan Općine Viškovo

U četvrtak, 21. rujna 2017. godine u šatoru na parkiralištu Milihovo, u sklopu manifestacije Matejna održan je 3. Poduzetnički dan.

Tema manifestacije bila je lokalna i eko proizvodnja i poljoprivreda, kao kvaliteta koja nam je blizu. Tijekom Poduzetničkog dana, u šatoru na parkiralištu Milihovo bile su održane edukativne prezentacije za posjetitelje, kao i prodaja zdravih i domaćih proizvoda na 7. Viškovskom eko kantuniću.
 
„Želja nam je motivirati lokalno, ali i šire stanovništvo na poljoprivednu proizvodnju, te kupnju i konzumaciju domaćih i lokalnih proizvoda. Naglasak je svakako stavljen na inovacije, nove kanale i načine proizvodnje u svim granama poljoprivredne djelatnosti“ naglasila načelnica Općine Viškovo Sanja Udović. 
 
U sklopu  predavanja poseban dio odnosio se na prezentaciju proizvodnje ljekovitog brinjevog ulja, a predstavio se i Samovar-Riječka manifaktura finih i originalnih čajeva. Svi zainteresirani mogli su saznati više o novom proizvodu obrta Agrulogic, gotovim jelima po tradicionalnim recepturama, a Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Rijeka održala je prezentaciju o znakovima Hrvatska kvaliteta i izvorno hrvatsko.
 
Na 7. Viškovskom eko kantuniću predstavilo se preko 20 obrta i OPG-ova sa raznim zdravim i kvalitetnim proizvodima.
 
11.09.2017.

Matejna 2017

S dolaskom rujna i jeseni približava nam se obilježavanje Dana zaštitinika Općine Viškovo sv. Mateja.

Dvadeset i petu godinu za redom mještani i drugi posjetitelji manifestacije, u razdoblju od 17. do 25. rujna,  moći će uživati u bogatom programu koji je Općina Viškovo pripremila u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Viškovo. 

Program
10.08.2017.

Kastav Blues Festival

Kastav Blues Festival, kao jedinstvena manifestacija ovoga profila, okuplja eminentna svjetska imena blues glazbene scene. Nastala je u čast Philadelphia Jerry Ricksa, jednog od najeksponiranijih predstavnika tradicionalnog bluesa (country-blues) i posljednje živuće veze sa tzv. prvom generacijom blues glazbenika, koji je za posljednje počivalište odabrao upravo Kastav.

Temeljem dobrih odnosa sa European Blues Association (EBA), najvećom europskom organizacijom za promociju bluesa, kastavski blues festival održava se neposredno nakon Blues Week-a, godišnje manifestacije u organizaciji EBA, što omogućava visoku razinu u organizacijskoj i programskoj domeni.

Ove godine KBF slavi svoje 10. jubilarno izdanje. Svoje glazbeno umijeće, tijekom pet festivalskih večeri u Kostreni, Matuljima, Kastvu i Viškovu, od 3. do 7. kolovoza, predstavit će eminentni majstori bluesa:
Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band (HR)
Crossroad Blues Band (MK)
Soul Fingers (HR)
Luciano Cianci & Band (HR/A)
Angela Brown (USA)
Big Steam (GB)
Mike Sponza (I) i
Sunnysiders (HR)
Michael Roach (USA)
Duck Baker (USA)

Više o programu događanja: http://www.tz-viskovo.hr/hr/sadrzaji/dogadanja/kastav-blues-festival

 
 

31.05.2017.

Manifestacija "Šterne- izvor života" (1)

Manifestacija "Šterne- izvor života" je kulturno-scensko-poetski program koji se održava na šternama na području Općine Viškovo uz nastupe lokalnih interpreta i zabavljača, kao i sudjelovanje niza udruga sa svojim kulturnim programima.
 
Turistička zajednica Općine Viškovo osmislila je program koji će se održavati upravo na šternama koje se nalaze u našoj neposrednoj blizini i male su pozornice u skoro svakom naselju. Želja nam je oživjeti mjesta koja su nekada davno bila središte zbivanja i dati im osobito obilježje zanimljivim zabavno-scensko-poetskim programom i ponudom domaćih slastica i vina.

Pridružite nam se na prvoj ovogodišnjoj manifestaciji "Šterne-izvor života" koja će se održati 17.06.2017. godine s početkom u 19 sati u Marčeljima. Dobrodošli!

Plakat
31.05.2017.

Manifestacija "Šterne- izvor života"

Manifestacija "Šterne- izvor života" je kulturno-scensko-poetski program koji se održava na šternama na području Općine Viškovo uz nastupe lokalnih interpreta i zabavljača, kao i sudjelovanje niza udruga sa svojim kulturnim programima.
 
Turistička zajednica Općine Viškovo osmislila je program koji će se održavati upravo na šternama koje se nalaze u našoj neposrednoj blizini i male su pozornice u skoro svakom naselju. Želja nam je oživjeti mjesta koja su nekada davno bila središte zbivanja i dati im osobito obilježje zanimljivim zabavno-scensko-poetskim programom i ponudom domaćih slastica i vina.

Pridružite nam se na prvoj ovogodišnjoj manifestaciji "Šterne-izvor života" koja će se održati 03.06.2017. godine s početkom u 19 sati u Gornjim Jugima. Dobrodošli!

Plakat
08.05.2017.

Manifestacija "Majevica" -fešta od mladog leta

„Majevica“ – fešta od mladega leta ove godine održava se 14. svibnja 2017.godine s početkom u 14.00 sati na parkiralištu Milihovo.

Manifestacija je posvećena tradiciji, očuvanju kulturno-povijesne baštine, kuhinje i starinskih običaja Halubajskog kraja. Tradicionalno se Majevica održavala prvu nedjelju u mjesecu svibnju, a običaj je bio da mladići djevojkama prozor ukrase cvijećem, a „maj“ stave na vrh kuće, dimnjak ili neko visoko mjesto.  
 
Pozivamo Vas da uz raznovrstan zabavni program, puno zanimljivih starinskih igara, penjanje na stup po pršut, boćanje s drvenim boćama, potezanje konopa, skakanje u vrećama uživate u pravoj fešti po starinski.

Plakat
29.03.2017.

Priprema, pozor, sad!

U mjesecu travnju Planinarsko društvo Viškovo u suradnji sa Turističkom zajednicom općine Viškovo organizirat će pješačenja po šetnicama i pješačkim stazama Općine Viškovo pod motom PRIPREMA, POZOR, SAD!
 
Pješačenje će se održavati srijedom i petkom s početkom u 18 sati. Kreće se s parkirališta Milihovo uz stručno vođenje vodiča Planinarskog društva Viškovo. 
 
Sudionici će imati priliku relaksirati se, steći fizičku kondiciju i upoznati se s tradicijom, kulturom i prirodnim okruženjem Općine Viškovo.
 
 
 
Pridružite nam se. PRIPREMA, POZOR, SAD!
29.03.2017.

Po zvončarskeh puteh

U subotu 01.  travnja u organizaciji TZ Općine Viškovo, TZ Grada Kastva i Planinarskog društva Viškovo organizira se šetnja po dijelu zvončarske rute.
 
Polazak je iz Viškova sa parkirališta Milihovo u 10:00 sati, a vodiči su licencirani vodiči Hrvatskog planinarskog saveza.
 
Kretat ćemo se s parkirališta Milihovo uz dječji vrtić  preko Jankotova do Gornjih Jugi te slijedeći zvončarski put dolazimo kroz Donje Juge u Milohne. Naš put će se nastaviti u pravcu Bezjaki gdje dolaskom na staru cestu Bezjaki- Kastav skrećemo prema Kastvu te uz najdublju vrtaču ovog djela Kastavštine uz selo Škrlji i Jurčiće stižemo do Šporove jame u Kastvu. Dolaskom u sam centar Kastva nakon odmora slijedi povratak kroz Klance do sela Žegoti i onda šumskim putem do malog skrovitog mjesta Bani. Iz Bana već pomalo zaboravljenim stazama krećemo prema Milohnima te nam slijedi lagani uspon prema Viškovu mjestu našeg polaska.
 
Pozivamo Vas da nam se pridružite u boravku na svježem zraku i edukativnoj šetnji!
03.03.2017.

Završen Pust 2017

Tradicionalno na pusni utorak zvona su označila kraj maškaranih događanja na Halubju. Halubajski zvončari na Brege su zatvorili posljednje ovogodišnje kolo, a Niki Niš je doživio osudu na Viškovu.
 
Mnogobrojni mještani i posjetitelji su  u odličnoj atmosferi uživali u zvucima zvona stotinjak Halubajskih zvončara što malih i velikih. Svjedočili su i vraćanju općinskog ključa od strane Meštrice Halubajskog karnevala Miće Maje, a na svečanoj primopredaji vlasti nazočili su i Meštar Toni u društvu nove kraljice Riječkog karnevala Elaie Filipović, naša kraljica Tea Jardas, kao i predstavnici Općine i Turističke zajednice općine Viškovo.
10.01.2017.

Pust 2017

Antonja –  utorak,  17.01.2017.
 
Općina Viškovo i Turistička zajednica Viškovo 17. siječnja 2017. pozivaju Vas na proslavu Antonje koja započinje u 17.00 sati okupljanjem maškara na Bregu Viškovo. Nakon toga slijedi predaja općinskog ključa meštrici i vješanje pusta u 17.30 sati. Večernji dio programa održati će se u Domu hrvatskih branitelja gdje će se odvijati izbor kraljice Halubajskog karnevala..
 
8. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2017.
 
Osmi po redu rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2017. počinje 21.01.2017. u 10.00 sati na parkiralištu Milihovo na Viškovu. Maškarana vozila će se s Viškova preko Kastva, Frlanije i Matulja uputiti prema Opatiji.
 
18. Halubajski karneval – subota 21.01.2017.
 
Primanjem predstavnika karnevalskih grupa 21.01.2017. u 12.00 sati u šatoru na parkiralištu Milihovo započinje 18. Halubajski karneval. Predstavnike će u Domu ugostiti zamjenik Općinske načelnice Denis Mladenić. Okupljanje maškaranih grupa koje sudjeluju u povorci počinje u 13.00 sati kod trgovačkog centra Plodine. Od 14.00 sati povorka će se kretati od Industrijske zone Gramat – Plodine do parkirališta Milihovo.

Plakat
28.11.2016.

Advent u Viškovu 2016.

Općina Viškovo i Turistička zajednica pozivaju Vas na peti „Advent u Viškovu“ koji će se održati od 06. do 24. prosinca 2016. godine. 
 
Pozivamo Vas da nam se pridružite i uživate u programima koje su za Vas pripremile Turistička zajednica i udruge s područja Općine Viškovo. S programom Adventa započinjemo u utorak 06. prosinca u 15.00 sati kićenjem jelke ispred crkve Sv. Matej, te paljenjem božićne rasvjete  u 16.00 sati uz prigodan program – glazbeni nastup dječjih vrtića.
31.10.2016.

Manifestacija "Put do zdravlja"

"Put do zdravlja" naziv  je događanja koje Općina Viškovo organizira 4. studenog od 10.00 do 12 sati na trgu ispred crkve sv. Mateja u Viškovu, a u sklopu kojeg će se građanima pružiti brojne korisne informacije o tome koliko je važno zdravo živjeti.
 
Zbog brzog tempa života, sve manje pažnje pridajemo na brigu o svom zdravlju. Zbog toga smo ovim događanjem željeli potaknuti naše mještane i sve posjetitelje na promišljanje o važnosti zdravog života.“ napomenula je Općinska načenica Sanja Udović.

Djelatnici Doma zdravlja PGŽ- patronaža Viškovo zainteresiranima će mjeriti krvni tlak i šećer, dok će Nastavni Zavod za javno zdravstvo PGŽ,  Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka, Dobrovoljni darivatelji krvi općine Viškovo i Udruga umirovljenika Viškovo predstaviti svoje programe te okupljenima pružiti informacije o važnosti brige za svoje zdravlje i zdravlje naših najdražih. U sklopu ovog događanja i dječji vrtići Viškovo, Zvončica i Loptica promovirat će zdrav život kroz prehranu, a dječji vrtić Maza kroz naglasak na važnost kretanja i fizičke aktivnosti. Također, predstaviti će se i Vitanova-dom za starije i nemoćne sa svojim uslugama i sadržajima za korisnike, a Ort ed protetika d.o.o. informirati će nas o proizvodima i uslugama iz svog djelokruga poslovanja. 
 
Smanjimo stres, brinimo o prehrani, budimo aktivni, dišimo, razmišljajmo pozitivno, smijmo se..da bi bili sretni!

Letak.pdf
07.10.2016.

Manifestacija "Prošeći se s manun.."

Povodom Dana pješačenja (koji se obilježava 15. listopada) i Dana starijih osoba (koji se obilježava 01.listopada) u subotu 15. listopada  2016. godine Turistička zajednica općine Viškovo organizira manifestaciju „Prošeći se s manun…“ koja obuhvaća šetnju po šetnici Plešivac i šetnju po pješačkoj stazi Lončeva griža, s polaskom u 10 sati, a okupljanje je iza zgrade Općine Viškovo.
 
Na križanju putova šetnice Plešivac i pješačke staze Lončeva griža (ulaz u Biškupima) sudionicima će se dijeliti promidžbeni materijali o šetnici kao i fritule, krafne i osvježavajući napitci u vremenu od 10-15 sati.
 
Pozivamo Vas da nam se pridružite i provedete ugodan dan u prirodi.

Plakat
11.10.2016.

Bike Rijeka Weekend

Bogat poviješću i tradicijom, Riječki prsten je zasigurno regija osebujnog susreta mora i gorskog kraja. U potrazi za pravom mjerom dinamičnih događanja, ugodnog ambijenta i lijepe prirode u okruženju, možete otkriti idealan spoj prekrasnih plaža, romantičnih starih gradića, prepoznatljive gastro ponude i gostoljubivog podneblja.
 
Pridružite nam se 15. i 16. listopada na biciklističkom vikend druženju koje će ljubiteljima aktivnog odmora i rekreacije pružiti jedan drugačiji doživljaj područja oko Rijeke.
 
Tijekom vikenda na raspolaganju su vam duže i kraće rute kojima ćete na 2 kotača obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavli, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice.
 
S obzirom na to da je broj sudionika limitiran, OBAVEZNE su PREDPRIJAVE putem online obrasca do srijede, 12.10. - goo.gl/91srsK
 
Pridružite nam se i provedite ugodan dan u prirodi.

Plakat
 
24.09.2016.

Održan 2. Poduzetnički dan Općine Viškovo

U četvrtak, 22. rujna 2016. godine u šatoru na parkiralištu Milihovo održan je drugi Poduzetnički dan na Viškovu. Posjetitelji i poduzetnici imali su priliku poslušati korisna predavanja i prezentacije, ali i dobiti potrebne informacije na brojnim info štandovima.

Na otvaranju Poduzetničkog dana potpisani su ugovori  o suradnji s više poslovnih banaka za kreditiranje poduzetnika. Općina Viškovo predstavila je  devet mjera za zapošljavanje od kojih se neke već provode, dok su druge nove, kako bi olakšala zapošljavanje poduzetnicima, a mladima pružila priliku za stalnim zaposlenjem. Tijekom predavanja naglasak je stavljen na nove marketinške mogućnosti, i vještine, pa je tako bilo govora o storytellingu, vizualnom brandiranju i virtualnoj stvarnosti. Razvijanje znatiželje i radoznalosti je sam početak uspjeha, a sve to počinje od rane dječje dobi, s tim je započela Hiša eksperimentov iz Slovenije koja kroz igru i eksperimente dokazuje da se najlakše uči. Kao govornici i sugovornici bili su ugošćeni ABC Akcelerator iz Slovenije, Udruga Crane – hrvatska mreža poslovnih anđela i Udruga Mrak-mreža za razvoj kreativnosti. Tvrtka Uljanik Tesu Elektronika je predstavila inovativne električne bicikle, dok je docentica Ankica Đukić predstavila prototip vozila budućnosti – bicikl na vodik, s kojim započinje novo doba ekoloških vozila. U pauzama su nam se predstavile mlade poduzetnice koje su predstavile zdrave i ukusne zalogaje, Andrea Dujmešić Kopić s smoothiem, Doris Vlaković s zdravim obrokom i Alenka Tvrtković energetskom zdravom pločicom. 

Podršku Poduzetničkom danu su dali Ministarstvo poduzetništva i obrta, Primorsko-goranska županija, Hrvatska gospodarska komora te HBOR – Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

"Želimo pokazati da jedinice lokalne samouprave mogu utjecati na razvoj poduzetništva. Jer, ako razvoj poduzetništva temeljimo samo na odvažnosti poduzetnika, a ne i na jačanju poduzetničke infrastrukture onda je teško očekivati da će poduzetnici u kraćem vremenu, ostvariti veći uspjeh. Od pogleda unatrag, važniji je pogled naprijed." poručila je Općinska načelnica Sanja Udović
16.08.2016.

Manifestacija "Matejna 2016."

S dolaskom jeseni pripremamo se za najveću Viškovsku manifestaciju koja se održava 24. godinu za redom, a slavi zaštitnika sv. Mateja čiji je dan 21. rujna. Općina Viškovo  i Turistička zajednica Općine Viškovo su organizator, a Promocija suorganizator, ove najveće manifestacije. Brojne udruge s područja Općine Viškovo su i ove godine pripremile raznovrsne kulturne, sportske i zabavne programe. 24. „Matejna“ će trajati od 17. do 25. rujna, s raznovrsnim događanjima te nastupima poznatih estradnih zvijezda koji će oživiti Viškovo. 

Od 23. do 25. rujna će se Viškovu predstaviti brojni OPG-i iz cijele Hrvatske te će svi posjetitelji moći uživati u brojnim autohtonim delicijama i eko proizvodima. U tim danima nas očekuju i tri velika koncerta. U petak 23. rujna nastupa jedan od najpopularnijih glazbenika u regiji, Halid Bešlić koji će zapjevati najljepše stihove iz bogate karijere. U subotu 24. rujna nas očekuje rock grupa Opća Opasnost, a u nedjelju će se održati koncert popularnog Jole.
 
Ulaz na sva događanja i koncerte za vrijeme trajanja „Matejne“ je besplatan.

Program manifestacije

Sponzori Matejne

 
16.09.2016.

Poduzetnički dan Općine Viškovo

Općina Viškovo u četvrtak, 22. rujna 2016. godine organizira Poduzetnički dan, koji će se održati od 10.00 do 16.00 sati u šatoru na parkiralištu Milihovo, u centru Viškova. Tijekom Poduzetničkog bit će održana brojna zanimljiva i korisna predavanja, prezentacije i razne aktivnosti za poduzetnike i posjetitelje.
 
Poseban naglasak stavljen je na nove marketinške mogućnosti i kreativne koncepte kao alate za unaprijeđenje poslovanja i pozicioniranja poduzetnika na tržištu. Tako će biti govora o vizualnom brandiranju i storytellingu, a posjetitelji će imati priliku čuti najnovije i informacije o tehnologiji virtualne stvarnosti te također isprobati različite tipove VR naočala.
 
Jedan od četri bloka predavanja odnositi će se i na važnost razvijanja znatiželje i kreativnosti od najranije dobi te zašto je njegovanje kreativnosti najsigurniji put ka uspjehu.  Kao govornike i sudionike Poduzetničkog dana ugostiti ćemo ABC Akcelerator iz Ljubljane, Udrugu Mrak-Mrežu za razvoj i kreativnost, tvrtku Uljanik Tessu Elektronika sa inovativnim električnim biciklima te doktoricu Ankicu Đukić sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba koja će predstaviti prototip vozila budućnosti, bicikl na vodik. Osim toga, predstavnici Udruge Crane upoznat će nas sa konceptom i djelovanjem poslovnih anđela.
 
Kao posebna poslastica, u Domu hrvatskih branitelja od 09.00 -16.00 sati biti će postavljen mobilni centar znanosti slovenske Ustanove Hiša eksperimentov sa više od 50 mobilnih eksperimenata prilagođenih svim uzrastima. Za 45-minutni obilazak možete se prijaviti putem facebook stranice Poduzetnički dan Općina Viškovo ili na mail: tajnik@opcina-viskovo.hr.

Program
14.09.2016.

Program za djecu "Kuščić dečje Matejni"

U sklopu manifestacije Matejna,održava se program za djecu pod nazivom Kuščić dečje Matejni.

Pozivamo Vas da u subotu, 24. rujna 2016. godine dovedete svoje predškolce i školarce u Dom hrvatskih branitelja od 9.30 do 12.30 sati.

Udruga likovnih umjetnika amatera "Braća Baštijan" pripremila je dječju predstavu "Kapetan Nina", kreativne radionice, izložbu dječjih radova i puno zabave!
 
Program
14.09.2016.

Gastro Matejna 2016.

Za vrijeme održavanja manifestacije Matejna, od 17. - 25. rujna mirisi, okusi i topla gostoljubivost kružiti će restoranima i konobama Općine Viškovo. Pozivamo Vas da kušate njihove specijalitete.


Veselimo se Vašem dolasku i vidimo se na Matejni!

Ponuda gastro Matejne

08.07.2016.

Manifestacija "Ljetni pljusak"

U subotu, 16. srpnja 2016. godintni pljuse održava se manifestacija "Ljetni pljusak",  kulturno-zabavni koncert na otvorenom. Ljetni koncert se održava na novouređenom Trgu ispred crkve sv. Matej s početkom u 20 sati, a nastupaju Antonio Krištofić i gošća Katja Budimčić.

Pridružite nam se i uživajte u ljetnom koncertu!

Plakat

16.08.2016.

Manifestacija "Matejna 2016."

Dolaskom rujna i jeseni približava nam se obilježavanje blagdana Sv. Mateja, zaštitnika župe i mjesta.

Dvadeset i četvrtu godinu za redom mještani i drugi posjetitelji manifestacije "Matejna", u razdoblju od 17. do 25. rujna,  moći će uživati u bogatom programu koji su pripremile Općina Viškovo i Turistička zajednica Općine Viškovo. 
06.06.2016.

Održana manifestacija "Šterne-izvor života"

U subotu 04. lipnja u naselju Globići održane su prve ovogodišnje "Šterne - izvor života".
 
Mještani naselja Globići i njihovi gosti imali su prilike uživati u nastupu Tare i Davida Peloze. Prigodne stihove pripremili su Mići čakavaci OŠ Sveti Matej, te Ivan Rudanović Mali Kosićev koji je uz recitacije iz vlastitih knjiga rekao i nekoliko riječi o selu Globići. Martina Majerle je uz pratnju Aleksandra Valenčića za kraj večeri održala mini koncert koji je uveličao manifestaciju.
 
Zahvaljujemo mještankama i mještanima naselja Globići na prekrasnoj dobrodošlici i njihovom trudu prilikom organizacije manifestacije, ali i pripremi domaćih slastica za sve posjetitelje manifestacije.
 
 
09.05.2016.

Održana Majevica- fešta od mladega leta

U nedjelju, 08. 5. 2016. godine održana je osma po redu „Majevica“ u organizaciji Turističke zajednice općine Viškovo i Općine Viškovo. Ovogodišnju „Majevicu“ obilježile su mnogobrojne starinske igre poput skakanja u vrećama, pogađanja lonca zatvorenih očiju, potezanja konopa, bacanja potkova, turnira u boćanju drvenim boćama, penjanja na stup po pršut. I ove su godine učenici Ugostiteljske škole iz Opatije imali prezentaciju domaće hrane, a najmlađi su mogli uživati u vožnji kočijom i raznim društvenim igrama. Zabave nije nedostajalo uz  klapu Mistraž, Daniela Benija & D´Beni band. Također, za sve posjetitelje bio je osiguran besplatni ručak.

Na izložbi  proizvođača autohtonih proizvoda Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje nudili su se med, proizvodi od meda, voćne rakije, suveniri, igračke, ukrasi, ručni radovi te proizvodi od lavande i ljekovitoga bilja. Osim toga,  svojim programima i stvaralaštvom predstavili su se: Matica hrvatska Viškovo, Narodna knjižnica i čitaonica „Halubajska zora“, Dječji vrtić „Viškovo“, Boćarski klub „Halubjan“, Udruga likovnih umjetnika amatera „Braća Baštijan“, Kunpanija z Halubja, Osnovna škola „Sveti Matej“, Halubajske mažoretkinje, Halubajke Viškovo, Delavska katedra i udruga „Belica, Udruga roditelja „Pokrenimo se“.

Podsjetimo da je prva „Majevica“ održana 2009. godine s ciljem oživljavanja starih običaja, očuvanja kulturno-povijesne baštine i tradicije našega kraja. Nekada se prvu nedjelju u svibnju održavao posljednji ples prije Bele nedeje, a noć prije plesa mladići su djevojci koja im se svidjela ukrasili kuću majevicom i cijelu noć čuvali kuću kako nitko ne bi majevicu skinuo s krova, prozora, dimnjaka ili stabla. Sramota je bila ako je djevojka umjesto majevice dobila broskvu, što je ujedno označavalo i da se ta djevojka zbog nekog razloga ne sviđa mladićima.
03.05.2016.

Majevica-fešta od mladega leta

Majevica“ – fešta od mladega leta održava se prve nedjelje u mjesecu svibnju. Manifestacija je posvećena tradiciji, očuvanju kulturno-povijesne baštine, kuhinje i starinskih običaja Halubajskog kraja. 
 
Ovogodišnja Majevica održat će se 08.05.2016. s početkom u 14 sati.  Pozivamo Vas da uz raznovrstan zabavni program, puno zanimljivih starinskih igara, penjanje na stup po pršut, boćanje s drvenim boćama, potezanje konopa, skakanje u vrećama uživate u pravoj fešti po starinski.

Ove godine zabavljat će vas Klapa Mistraž i Danijel Beni i D'BENI BAND!
09.05.2016.

Održana Eko akcija Zelena čistka

U subotu 07. svibnja 2016. godine održana je peta eko akcija „Zelena čistka“ u suorganizaciji Općine Viškovo, Turističke zajednice Općine Viškovo te udruga s područja Općine Viškovo i brojnih volontera.

Drago nam je da možemo reći kako je akcija bila uspješna i da su svi prisutni uvidjeli važnost uređivanja okoliša i brige o njemu.  Tijekom cjelodnevnog čišćenja održanog u subotu sudjelovalo je 55 volontera koji su zajedničkim snagama čistili i uređivali centar općine Viškovo, šumu od skretanja prema Studeni pa prema naselju Marčelji, kalić „Kapitovac“ kao i druge javne površine. Otpad na koji smo naišli bio je uistinu raznolik gume, boce, namještaj, građevinski otpad, korov te stara stabla.

U čišćenju su sudjelovali: Planinarsko društvo Viškovo, DVD Halubjan, KSESM, Savjet mladih Općine Viškovo, SKD Prosvjeta, MO Marčelji, zaposlenici TZ Viškovo te Općine Viškovo kao i brojni mještani. Zajedničkim snagama učinili smo da naša općina u ovim lijepim proljetnim danima i sama procvjeta. Svi zajedno učinili smo je ljepšom! Veliko HVALA svim sudionicima i našim sponzorima Pekari Matej, Restoranu Ronjgi i g. Ljubi Vranješu. Nadamo se da će i sljedeće godine imati ovako dobar odaziv volontera, jer je briga o okolišu briga o nama samima. 
07.04.2016.

Proslava Dana Općine Viškovo 2016.

Povodom proslave Dana Općine Viškovo 2016. u razdoblju od 11. do 22. travnja 2016. godine održavat će se bogati kulturno-umjetnički i sportski program koji su pripremile naše brojne udruge.

Program

Plakat
19.01.2016.

Počela maškarana događanja

Na Brege u Viškovu 17. siječnja 2016. godine  počela su maškarana događanja na području općine Viškovo. 

Nakon što je ključ dobila Pusna meštrica Maja i maškare, službeno je započelo peto godišnje doba na Viškovu. Prije samog vješanja Pusta nazvanog „Cestar Žičko“ u prigodnom programu nastupila je Limena glazba Marinići.

Posebni gosti ove godine su bili Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors i MVA Prvi komin Snježanin. Oni su pripremili iznenađenje za sve prisutne te je komorna skupina od osam pjevača pod nazivom Cajklapa otpjevala obrada popularnih maškaranih pjesama. Također svi nazočni mogli su se počastiti kolačima koje su pripremile članice  udruge „Kunpanija z Halubja“ te vinom i sokovima za najmlađe.

U punom Domu hrvatskih branitelja i izvrsnoj atmosferi, uz grupu Flash, u zanimljivoj i oštroj konkurenciji, izabrana je kraljica 17. Halubajskog karnevala, Sara Saršon.
 
11.01.2016.

Pust 2016.

Antonja –  subota 17.01.2016.

Općina Viškovo i turistička zajednica Viškovo 17. siječnja 2016. pozivaju Vas na proslavu Antonje koja započinje u 17.00 sati okupljanjem maškara na Bregu Viškovo, uz nastup Marinićeve muzike i zabavni program. Predaja općinskog ključa meštrici i vješanje pusta uslijediti će u 17.00 h. Večernji dio programa održati će se u Domu hrvatskih branitelja gdje će se odvijati pusni tanci i izbor kraljice Halubajskog karnevala uz grupu „Flash“.

7. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2016.

Sedmi po redu rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2016. počinje 23.01.2016. u 10.00 sati na parkiralištu Milihovo na Viškovu. Maškarana vozila će se s Viškova preko Kastva, Frlanije i Matulja uputiti prema Opatiji.

17. Halubajski karneval – subota 23.01.2016.

Primanjem predstavnika karnevalskih grupa 23.01.2016. u 12.00 sati u Domu hrvatskih branitelja započinje 17. Halubajski karneval. Predstavnike će u Domu ugostiti načelnica Općine Viškovo, Sanja Udović. Okupljanje maškaranih grupa koje sudjeluju u povorci počinje u 13.00 sati kod trgovačkog centra Plodine. Od 14.00 sati povorka će se kretati od Industrijske zone Gramat – Plodine do parkirališta Milihovo.

Plakat
19.11.2015.

" 2. Večer od užanci"

Udruga likovnih umjetnika amatera "Braća Baštijan" i Općina Viškovo pozivaju Vas na "2. Večer od užanci" koja će se održati u petak, 20. studenog 2015. godine u 19.00 sati u Domu hrvatskih branitelja na Viškovu.

Plakat.pdf
09.11.2015.

Održan drugi "Sajam mogućnosti"

U subotu, 7. studenog 2015. godine u Školskoj sportskoj dvorani OŠ „Sv. Matej“ i na školskom sportskom igralištu  održao se drugi „Sajam mogućnosti u Viškovu“.

Organizatori Sajma mogućnosti su Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, Općina Viškovo, OŠ „Sv. Matej“, i Udruga roditelja „Pokrenimo se“.

Uz veliki broj sudionika i posjetitelja ova manifestacija ponudila je prezentaciju korisnih alternativa kojima djeca školskog, ali i mlađih uzrasta mogu kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme.30.10.2015.

Drugi "Sajam mogućnosti"

U subotu, 7. studenog 2015. godine u Školskoj sportskoj dvorani OŠ „Sv. Matej“ i na školskom sportskom igralištu  održati će se drugi „Sajam mogućnosti u Viškovu“.

Organizatori Sajma mogućnosti su Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, Općina Viškovo, OŠ „Sv. Matej“, i Udruga roditelja „Pokrenimo se“.

Jedan od ciljeva ove manifestacije namijenjene učenicima četvrtih razreda osnovne škole, ali i mlađim uzrastima, je ponuditi  korisne alternative kojima mogu kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme.

letak.pdf

P
rogram događanja
02.11.2015.

Održan "Put do zdravlja" na Viškovu

"Put do zdravlja" naziv  je događanja koje Općina Viškovo održala 2. studenog od 9.30 do 12 sati na trgu ispred crkve sv. Mateja u Viškovu, a u sklopu kojeg su se građanima pružile brojne korisne informacije o tome koliko je važno zdravo živjeti. Na manifestaciju "Put do zdravlja"  odazvala se i potpredsjednica Vlade i ministrica Milanka Opačić koja je zajedno s načelnicom Općine Viškovo Sanjom Udović prisustvovala događanju na trgu te nakon toga posjetila Dom za starije i nemoćne osobe Vitanova.

„Ovim događanjem željeli smo potaknuti naše mještane i sve posjetitelje na promišljanje o važnosti zdravog života.“ napomenula je Općinska načenica Sanja Udović.
20.10.2015.

Održana manifestacija „Prošeći se s manun…“

Brojni rekreativci svih dobnih skupina i ove godine su se odazvali pozivu Turističke zajednice općine Viškovo da Dan pješačenja i Dan starijih osoba obilježe šetnjom šetnicom Plešivac i pješačkom stazom Lončeva griža. Lijepo vrijeme privuklo je mnoge da uživaju u ljepotama halubajske prirode i prijeđu oko deset kilometara pod stručnim vodstvom vodiča iz Planinarskog društva Viškovo.

Nakon šetnje posjetiteljima dijelili su se promidžbeni materijali o šetnici kao i fritule, krafne i osvježavajući napitci. Zahvaljujemo se svim mještanima i posjetiteljima, DVD-u Halubjan i Planinarskom društvu Viškovo što su nam se pridružili na šetnicama i što su uživali u rekreaciji i boravku u prirodi.
 
09.10.2015.

„Prošeći se s manun...“

Povodom Dana pješačenja (koji se obilježava 15. listopada) i Dana starijih osoba (koji se obilježava 01.listopada) u subotu 17. listopada  2015. godine Turistička zajednica Općine Viškovo organizira manifestaciju „Prošeći se s manun…“ koja obuhvaća šetnju po šetnici Plešivac i šetnju po pješačkoj stazi Lončeva griža, s polaskom u 10 sati, a okupljanje je iza zgrade Općine Viškovo.
 
Na križanju putova šetnice Plešivac i pješačke staze Lončeva griža (ulaz u Biškupima) posjetiteljima će se dijelili promidžbeni materijali o šetnici kao i fritule, krafne i osvježavajući napitci u vremenu od 10-14 sati.
 
Pozivamo Vas da nam se pridružite i provedete ugodan dan u prirodi.

Plakat.pdf
 
24.09.2015.

Matejna 2015. - programi održani u nedjelju, 20. rujna 2015.

U sklopu višednevne proslave blagdana Svetoga Mateja, u nedjelju, 20. rujna 2015. godine održani su slijedeći programi:
Natjecanje u košnji i žetvi - Delavska katedra ustanove I.M.Ronjgov  
Međunarodni ženski boćarski turnir - BK Marinići  
5. MTB biciklijada - BBK Kvarner  
Nogometna utakmica NK Halubjan-NK Lošinj -  NK Halubjan  
Košarkaški turnir - KK "Sveti Matej"  
Turnir u elektronskom pikadu - Pikado klub Nevera  
34. Matinjada pul Ronjgi - ustanova I.M.Ronjgov  
Natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića- Udruženje obrtnika VKKJ  
9. međunarodna smotra folklora - KUD Izvor  
Biranje najletne hrani Halubja - Delavska katedra  
Natjecanje u potezanju konopa - Halubajski zvončari  
Svečani koncert povodom Matejne - KUD Halubjan  

18.09.2015.

Matejna 2015. - programi održani u četvrtak, 17. rujna 2015.

U sklopu višednevne proslave povodom blagdana Svetoga Mateja, u četvrtak, 17. rujna 2015. godine održani su slijedeći programi;


- Sportske igre - u organizaciji DV Viškovo  
- Zdravstveno-edukativni program za djecu - GDCK Rijeka, Aktiv DDK,             Crveni križ Viškovo  
- 1. Poduzetnički dan  
- Predavanje i radionica o zdravoj prehrani djece - u organizaciji DV Loptica  
- Susret u sevdahu - KD Ljiljan  

22.09.2015.

Matejna 2015. - programi održani u subotu, 19. rujna 2015.

U sklopu višednevne proslave blagdana Svetoga Mateja, u subotu, 19. rujna 2015. godine održani su slijedeći programi:

Ženski odbojkaški turnir Matejna 2015. - Odbojkaški klub "Sveti Matej 06"   
Kušćić dečje Matejni- Udruga likovnih umjetnika amatera "Braća Bašijan"  
Izložba keramike - Boris Sušanj, Boris Roce, RI Keramika  
Prijem predstavnika 18. smotre mažori timova i puhačkih orkestara  
3. biciklistička utrka pony biciklama - BBK Kvarner  
Humanitarna prodaja kolača - Dječji vrtić Malik  
Svečana manifestacija povodom Matejne - SKD Prosvjeta  
   

18.09.2015.

Održan 1. Poduzetnički dan na Viškovu

U četvrtak, 17. rujna 2015. godine u šatoru na parkiralištu Milihovo održan je prvi Poduzetnički dan na Viškovu. Posjetitelji i poduzetnici imali su priliku poslušati korisna predavanja i prezentacije, ali i dobiti potrebne informacije na brojnim info štandovima.

„Ča je delal i ča dela naš čovek“ to je bio naziv prve izložbe poduzetništva i obrta koja je organizirana daleke 1993. godine u sklopu manifestacije Matejna. Općinska načelnica Sanja Udović u svom pozdravnom govoru istaknula je kako danas sa sigurnošću možemo dati odgovor. Naši poduzetnici, svi mještani Općine Viškovo, svojom inicijativom, realizacijom ideja, kreativnim impulsom, voljom i znanjem obnavljaju gospodarstvo, inspiriraju, potiču na promišljanje i ohrabruju, mijenjaju način rada i ono što je najbitnije vjeruju u našu sutrašnjicu i stvaranje okruženja ugodnog za život.
11.08.2015.

Održan Kastav Blues Festival

Uspješnu manifestaciju Kastav Blues Festival osmu godinu za redom organizirali su TZ Kastav, TZ Viškovo, Općina Matulji, TZ Čavle, TZ Kostrena, Općina Jelenje i Udruga Hal uz brojne pokrovitelje i sponzore. Festival koji je trajao od 05. kolovoza do 10. kolovoza 2015. godine možemo okarakterizirati kao izuzetnu i značajnu šestodnevnu blues poslasticu na ovim prostorima. 

U nedjelju, 09.08.2015. održan je u Ronjgima gdje su se ljubiteljima bluesa predstavila dva vrsna sastava od kojih je prva grupa Blue Point koja je već deset godina poznata po svom repertoaru iz fusion bluesa i jazza i Little George Band iz Velike Britanije.

Sudeći po uistinu dobroj posjećenosti i zainteresiranosti možemo s nestrpljenjem iščekivati sljedeću godinu i još jedan veći i bolji jedinstveni festival ovoga tipa u Hrvatskoj.
Zahvaljujemo se svim sponzorima Kastav Blues Festivala, a posebno glavnom sponzoru Zagrebačkoj banci. 
13.07.2015.

Kastav Blues Festival

Kastav Blues Festival, kao jedinstvena manifestacija ovoga profila, okuplja eminentna svjetska imena blues glazbene scene. Nastala je u čast Philadelphia Jerry Ricksa, jednog od najeksponiranijih predstavnika tradicionalnog bluesa (country-blues) i posljednje živuće veze sa tzv. prvom generacijom blues glazbenika, koji je za posljednje počivalište odabrao upravo Kastav.
Temeljem dobrih odnosa sa European Blues Association (EBA), najvećom europskom organizacijom za promociju bluesa, kastavski blues festival održava se neposredno nakon Blues Week-a, godišnje manifestacije u organizaciji EBA, što omogućava visoku razinu u organizacijskoj i programskoj domeni. Ovogodišnji, šestodnevni program sedmog po redu međunarodnog Kastav Blues Festivala, odvijati će se od 05. do 10. kolovoza 2015. godine uz brojne koncerte, glazbene radionice, izložbe i druge aktivnosti. Uz koncerte i izložbe u Gradu Kastvu dio programa odvijati će se u Viškovu – Ronjgima, Matuljima, Čavlima, Kostreni i Jelenju čime se festival širi i van područja Kastavštine promovirajući ovaj kraj i upotpunjujući turističku ponudu cijele regije.

Program događanja.pdf
 
Video najavu Michaela Messera, našeg dugogodišnjeg dragog gosta, izvođača i blues učitelja pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=n9G4-ysT7pM , a više informacija o 8. Kastav Blues festivalu potražite na: www.kastavbluesfest.com .
30.06.2015.

Održana manifestacija "Šterne - izvor života" u naselju Marčelji

Šterna u Marčeljima, Melišća  bila je mjesto druge ovogodišnje zabavno, scensko-poetske večeri u sklopu manifestacije „Šterne-izvor života“  koja se održala u subotu 27.06.2015. s početkom u 19 sati u organizaciji Turističke zajednice općine Viškovo.
 
Mještani naselja Marčelji i njihovi gosti uživali su u nastupu Nevana Baraca, Ivane Marčelje, Hala, učenika i učenica OŠ Sveti Matej: Antonia Kezića, Dorijana Biondića, Nine Jestratijević, Antonele Dizdar, Lucije Kovačević te u recitaciji i izložbi Udruge likovnih umjetnika amatera „Braća Baštijan“.
 
23.06.2015.

Šterne-izvor života

Pozivamo Vas na drugu ovogodišnju zabavno, scensko-poetsku manifestaciju „Šterne – izvor života“ koja će se održati u naselju Marčelji, Melišća 27.06.2015. u 19.00 sati.
Mještani naselja Marčelji i njihovi gosti imati će priliku uživati u nastupu Nevena Barca. Ivane Marčelja, Hala, učenika OŠ Sveti Matej:
Antonio Kezić – harmonika
Dorijan Biondić – gitara
Nina Jestratijević, Antonela Dizdar, Lucija Kovačević, izložbi i recitacijama Udruge likovnih umjetnika Braća Baštijan

03.06.2015.

„Šterne – izvor života“

Šterna u Mladenićima bit će mjesto prve ovogodišnje zabavno, scensko-poetske večeri u sklopu manifestacije „Šterne-izvor života“ koja će se održati u subotu 13.06.2015. u 19 sati u organizaciji Turističke zajednice općine Viškovo.
Mještani naselja Mladenići i njihovi gosti imati će priliku uživati u nastupu Karin Kuljanić uz glazbenu pratnju Roberta Grubišića, Dječjeg vrtića Viškovo, Mićih čakavaca OŠ Sveti Matej i pjesnikinje Čakavske katedre Ronjgi gđe. Jadranke Cetina.
Kako i sam naziv kaže, manifestacijom se želi upoznati mještane i njihove goste sa starim i lijepim spremnicima vode koji su imali nezamjenjivu ulogu u životu stanovnika.
Danas su šterne podsjetnik na prošlost i nekadašnji način života i kao takve potrebno ih je zaštititi kao kulturno-povijesnu baštinu.
Sudeći prema lanjskom izdanju manifestacije, i ove se godine može očekivati veliki broj posjetitelja koji će uživati u pjesmi, domaćoj riječi i lokalnim specijalitetima – vinu, fritulama i mnogim drugim finim kolačima.
27.04.2015.

Majevica 2015.

„MAJEVICA“ – fešta od mladega leta održava se prve nedjelje u mjesecu svibnju. Manifestacija je posvećena tradiciji, očuvanju kulturno-povijesne baštine, kuhinje i starinskih običaja Halubajskog kraja.

Ovogodišnja Majevica održat će se 03.05.2015. s početkom u 14 sati.

Pozivamo Vas da uz raznovrstan zabavni program, puno zanimljivih starinskih igara, penjanje na stup po pršut, boćanje s drvenim boćama, potezanje konopa, skakanje u vrećama uživate u pravoj fešti po starinski.

Više: Plakat

27.03.2015.

PRIPREMA, POZOR, SAD!

U mjesecu travnju Planinarsko društvo Viškovo u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Viškovo organizira pješačenja po šetnicama i pješačkim stazama Općine Viškovo pod motom PRIPREMA, POZOR, SAD!

Pješačenje će se održavati srijedom i petkom s početkom u 18 sati. Kreće se s parkirališta Milihovo uz stručno vođenje vodiča Planinarskog društva Viškovo.

Sudionici će imati priliku relaksirati se, steći fizičku kondiciju i upoznati se s tradicijom, kulturom i prirodnim okruženjem Općine Viškovo.

Pridružite nam se. PRIPREMA, POZOR, SAD!


Više: Plakat
16.04.2015.

Dan Općine Viškovo

Dan Općine Viškovo obilježava se 15. travnja. Toga se dana 1993. godine prvi puta sastalo Općinsko vijeće Općine Viškovo.

Ove godine slavi se 22 godina postojanja Općine Viškovo. Općina Viškovo u suradnji sa udrugama u sportu i kulturi pripremila je bogat program događanja koji traje od 13. - 19. travnja, stoga Vas pozivamo da posjetite događanja i tako nagradite trud vrijednih članova udruga.


Više: Program

08.01.2015.

Pust 2015.

Antonja –  subota 17.01.2015.

Općina Viškovo i turistička zajednica Viškovo 17. siječnja 2015. pozivaju Vas na proslavu Antonje koja započinje u 17.00 sati okupljanjem maškara na Bregu Viškovo, uz nastup Marinićeve muzike i dječjih zborova „Halubajčići“ i „Zvona Viškova“. Predaja općinskog ključa meštrici i vješanje pusta uslijediti će u 17.30 h. Večernji dio programa održati će se u Domu hrvatskih branitelja gdje će se odvijati pusni tanci i izbor kraljice Halubajskog karnevala uz grupu „Brevis band“.

6. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2015

Šesti po redu rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2015 počinje 24.01.2015. u 10.00 sati na parkiralištu Milihovo na Viškovu. Maškarana vozila će se s Viškova preko Kastva, Frlanije i Matulja uputiti prema Opatiji.

16. Halubajski karneval – subota 24.01.2015.

Primanjem predstavnika karnevalskih grupa 24.01.2015. u 12.00 sati u Domu hrvatskih branitelja započinje 16. Halubajski karneval. Predstavnike će u Domu ugostiti načelnica Općine Viškovo, Sanja Udović. Okupljanje maškaranih grupa koje sudjeluju u povorci počinje u 13.00 sati kod trgovačkog centra Plodine. Od 14.00 sati povorka će se kretati od Industrijske zone Gramat – Plodine do parkirališta Milihovo.

Plakat
14.10.2014.

Prošeći se z manun...

Povodom Dana pješačenja (koji se obilježava 15. listopada) i Dana starijih osoba (koji se obilježava 01.listopada) u subotu 18. listopada  2014. godine Turistička zajednica Općine Viškovo organizira manifestaciju „Prošeći se z manun…“ koja obuhvaća šetnju po šetnici Plešivac i šetnju po pješačkoj stazi Lončeva griža.
 
U 10 sati iza zgrade općine Viškovo organiziran je odlazak u šetnju po pješačkoj stazi Lončeva griža u pratnji vodiča Planinarskog društva Viškovo.
 
Na križanju putova šetnice Plešivac i pješačke staze Lončeva griža (ulaz u Biškupima) posjetiteljima će se dijelili promidžbeni materijali o šetnici kao i fritule, krafne i osvježavajući napitci u vremenu od 10-14 sati.

Plakat.pdf
22.09.2014.

Matejna 2014.- programi održani u četvrtak, 18. rujna 2014.

U sklopu višednevne proslave Blagdana Svetoga Mateja, u četvrtak, 18. rujna 2014. godine, održani su slijedeći programi:
- Zdravstveno edukativni program za djecu u organizaciji Crvenog križa Viškovo
- Donacija kiparskih radova u organizaciji Kiparske udruge Mato Tijardović Viškovo
- Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Viškovo
- Izvođenje sevdalinki u organizaciji KD Ljiljan
20.09.2014.

Matejna 2014.- programi održani u petak, 19. rujna 2014.

U sklopu višednevne proslave Blagdana Svetoga Mateja, u petak, 19. rujna 2014. godine, održani su slijedeći programi:

- Otvorenje male školske sportske dvorane
- Ženski košarkški turnir "Matejna 2014." - u organizaciji košarkaškog kluba "Viškovo"

- Smotra dječjih zborova i skupina u organizaciji Dječjih zborova "Halubajčići"i Zvona Viškova"
- Šahovska simultanka u organzaciji Šahovskog kluba "Viškovo"
- Svečani koncert ženskih pjevačkih zborova u organizaciji Ženskog pjevačkog zbora Marinići
23.09.2014.

Matejna 2014.- programi održani u nedjelju, 21. rujna 2014.

U nedjelju, 21. rujna 2014. u slopu višednevne proslave Blagdana Svetog mateja, održani su slijedeći programi:
- Natjecanje u košnji za muškarce i žetvi sa srpom za žene u organizaciji Delavske katedre
- Međunarodni ženski boćarski turnir u organizaciji BK Marinići
- 33. Matinjada pul Ronjgi u organizaciji Ustanove I.M.Ronjgov
- Natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića u organizaciji Udruž. obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje
- 8. Međunarodna smotra folklora u organizaciji KUD Izvor
- Natjecanje u potezanju konopau organizaciji Halubajskih zvnčara
- Koncert pjevačkih zborova u organizaciji KUD Halubjan
22.09.2014.

Matejna 2014.- programi održani u subotu, 20. rujna 2014.

U sklopu višednevne proslave Blagdana Svetoga Mateja, u subotu, 20. rujna 2014. godine, održani su slijedeći programi:

- Međunarodni boćarski turnir u organizaciji BK Marčelji
- Odbojkaški turnir u organizaciji Odbojkaškog kluba "Sv. Matej 06"
- Predstava "Zeko traži mamu" i  slikarska radionica za djecu predškoslkog i školskog uzrasta, izložba i nagrađivanje na radionici nastalih radova
- 2. Halubajski Cross  u organizaciji Udruge roditelja "Pokrenimo se"
- Biciklom po Halubju u organizaciji BBK Kvarner
- Svečana primopredaja vozila u organizaciji DVD Halubjan
- 17. smotra mažori timova i Međ. susret puhačkih orkestara 
- Humanitarna prodaja kolača i dječjih radova 
u organizaciji Dječjeg vrtića Malik
- Nogometna utakmica veterana NK Halubjan-NK Bunjevac Krivi put u organizaciji NK Halubjan
- Svečana manifestacija povodom Matejne u organizaciji SKD Prosvjeta Pododbor Viškovo
02.09.2014.

Matejna 2014.

Pozivamo Vas na 22. po redu Matejnu koja će se održati od 18.09.-21.09.2014.

Matejna je jedna od naših najvećih manifestacija te se nadamo da ćete i ove godine posjetiti programe koje su za Vas osmislile Udruge s područja Općine Viškovo, ali i zabavni dio programa kojeg smo pripremili za Vas.

Veselimo se Vašem dolasku i vidimo se na Matejni 2014!

Plakat.pdf.
Program Matejne 2014.pdf
24.06.2014.

"Šterne- izvor života"

Šterna u Kosima  mjesto je druge ovogodišnje zabavno, scensko-poetske večeri u sklopu manifestacije „Šterne-izvor života“ koja je se održava u subotu, 28.06.2014. u naselju Kosi.

Veselimo se Vašem dolasku!
05.06.2014.

"Šterne - izvor života"

Turistička zajednica Viškovo i Općina Viškovo pozivaju Vas na kulturno-poetsko-scensku manifestaciju "Šterne - izvor života" koja će se održati na šterni u mjestu Skvažići, u subotu, 07. lipnja 2014. godine u 19.00 sati uz nastup mješovitog pjevačkog zbora "Štorija" iz Rukavca te izvedbu dramske sekcije udruge "Domoljub 1909" i Vesele muzikante.

Plakat možete pogledati ovdje.
13.05.2014.

Majevica 2014. godine - fešta od mladega leta

U nedjelju 11.05.2014. godine u oganizaciji Turističke zajednice Viškovo  i Općine Viškovo održana je šesta po redu Majevica; manifestacija posvećena tradiciji, očuvanju kulturno-povijesne baštine, kuhinje i starinskih običaja Halubajskog kraja.
 
Tradicionalno se Majevica održavala prvu nedjelju u mjesecu svibnju, a običaj je bio da mladići djevojkama prozor ukrase cvijećem, a „maj“ stave na vrh kuće, dimnjak ili neko visoko mjesto.  
 
Zato se pjeva : „Majevice, lepa nedejice,
                         Ti ćeš mane okrunit poneštru,
                         Al poneštru ale pod njua murvu.“
                     
Osim cvijeća, ako su bile posvađane s mladićem, djevojke su mogle dobiti i broskvu, a upravo zbog toga ustajale su u zoru prije susjeda jer je to za njih značilo veliku sramotu.
Osim toga, na Majevicu se tradicionalno organizirao i posljednji ples prije ljeta, obzirom da su mladići odlazili na posao te se nisu vraćali do Bele nedeje.
 
Ovogodišnju Majevicu proslavili smo uz raznovrstan zabavni program, puno zanimljivih starinskih igara, penjanje na stup po pršut, boćanje s drvenim boćama, potezanje konopa, skakanje u vrećama te izložbu vinara, medara i prezentaciju rada naših vrijednih udruga, uživali smo u pravoj fešti po starinski. 
 
Posjetiteljima i sudionicima bio je poslužen besplatni ručak, a mogli su degustirati i domaća jela za što su se pobrinuli vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija. 
 
Za dobro raspoloženje bili su zaduženi izvođači Pumpa band i grupa Yamas, te smo uz pjesmu i ples proslavili ovogodišnju Majevicu.
 
16.01.2014.

Pust 2014.

Antonja - petak 17.01.2014.
 
Općina Viškovo i Turistička zajednica Viškovo 17. siječnja  2014. pozivaju Vas na proslavu Antonje koja započinje u 16,30 sati okupljanjem maškara na Bregu Viškovo, uz nastup Marinićeve muzike i dječjih zborova „Halubajčići“i „Zvona Viškova“. Predaja općinskoga ključa pusnoj meštrici i vješanje pusta uslijedit će u 17.30 h. Večernji dio programa održat će se u Domu hrvatskih branitelja gdje će se odvijati pusni tanci i izbor kraljice Halubajskog karnevala uz grupu „Lady luna“.


5. Rally maškaranih oktanaca Halubje Liburnija 2014.

Peti po redu rally maškaranih oktanaca  Halubje – Liburnija 2014. počinje 18.01.2014. u 10:00 na parkiralištu Milihovo na Viškovu. Sudjelovanje je prijavilo dvadesetak maškaranih vozila, koja će se s Viškova preko Kastva, Frlanije i Matulja uputiti prema Opatiji.

15. Halubajski karneval - subota 25.01.2014.

Primanjem predstavnika karnevalskih grupa 25.01.2014. u 12:00 sati u Domu hrvatskih branitelja počinje 15. Halubajski karneval. Predstavnike će u Domu ugostiti načelnica Općine Viškovo,Sanja Udović. Okupljanje 50-ak  maškaranih grupa koje sudjeluju u povorci počinje u 13:00 sati kod trgovačkog centra Plodine. Od 14:00 sati povorka  će se kretati od Industrijske zone Gramat – Plodine do parkirališta Milihovo. 
 
Obavijest o regulaciji prometa dana 25.01.2014.pdf
Pust 2014. - program događanja.pdf
 
11.09.2013.

Matejna 2013.

U razdoblju od 11. do 22. rujna 2013. godine održat će se tradicionalna manifestacija Općine Viškovo - "MATEJNA".

Manifestacija „Matejna” je dobila ime po zaštitniku župe i mjesta, Svetom Mateju. Slavi se svake godine 21. rujna. Od lokalnog događanja prerasla je u razinu regionalnog događanja na kojoj se svojim programima predstavljaju sve udruge s područja Općine Viškovo, ali i nastupaju najpoznatije zvijezde hrvatske estrade.Najveći Viškovski blagdan na taj način okuplja veliki broj posjetitelja iz nama susjednih općina, gradova i županija.
 
Natječaj za zakup javnih površina za postavljanje privremenih objekata -  Matejna 2013.pdf  
Lokacija i namjena površina koje se daju u zakup.pdf  
   
Odluka o produženju radnog vremena za ugostiteljske objekte - Matejna 2013.pdf  
   
Plakat Matejna 2013. - raspored događanja.pdf  
   
Obavijest o zatvaranju županijske ceste i prometovanju autobusnih linija.pdf  
01.02.2013.

14. Halubajski karneval

19.01.2013. u 14.00 sati startao je 14. Halubajski karneval, a  povorka od gotovo četiri tisuće maškara uputila se prema centru Viškova i parkiralištu Milihovo. Loše vrijeme nije povarilo atmosferu pa je publika duž trase imala prilike svjedočiti raznolikim i veselim  maškaranim skupinama i njihovim alegorijskim kolima. Nakon što je gromoglasna zvonjava Halubajskih zvončara tradicionalno zatvorila karnevalsku povorku, maškarana zabava nastavljena je do dugo u noć na pusnim tancima u Domu hrvatskih branitelja.
 
Galerija slika
 
01.02.2013.

11. Maškarani ženski boćarski turnir

Već tradicionalni maškarani ženski boćarski turnir i u ovogodišnjem jedanaestom izdanju, održan 18. siječnja 2013., ponudio je dobru zabavu za sve okupljene ekipe i posjetitelje. Na turniru je sudjelovalo 9 ekipa :  Općina Čavle, Općina Bakar, Kunpanija z Halubja, Knjižnica Halubajska zora, boćarice Drenova, boćarice Zamet, Pehinarska gospoda i dvije ekipe Općine Viškovo. Pobjedu su slavile su boćarice Zamet, ali  čast posljednjeg mjesta imala je ekipa  Općine Viškovo kojima je pripao ni manje ni više nego pečeni odojak.
 
Galerija slika
 
01.02.2013.

Izbor za kraljicu Halubajskog karnevala 2013.

Meštru Pinelu ove godine neće biti lako jer Halubje je dobilo dvije karnevalske kraljice. Matea Piković i Matea Nikolić podjednako su oduševile žiri i publiku okupljenu u Domu hrvatskih branitelja. Iskazale su se u nekoliko vještina koje svaka pusna kraljica mora znati, pa žiri nije imao drugog izbora nego dodijeliti dvije krune i dva plašta.
 
Galerija slika
 
01.02.2013.

Antonja 2013.

U četvrtak, 18.01.2013. godine na Brege u Viškovu ključ općine je iz ruku načelnika Gorana Petrca preuzeo Meštar Pinel.  Nakon što je vladavina maškara i službeno započela, Halubajski zvončari podignuli su pusta, a za atmosferu su i ove godine bili zaslužni članovi Limene glazbe Marinići te mališani dječjih zborova  Halubajčići i Zvona Viškova.
 
Galerija slika
 
08.09.2011.

Pust 2012.Pust 2012. održat će se od 17.01. do 21.02.2012. 

PROGRAM PUST 2012.pdf
 

HALUBAJSKI KARNEVAL

U sklopu Pusta 2012., u subotu 21.01.2012. godine u 14 sati održat će se 13. Halubajski karneval. Povorka će se kretati od industrijske zone Gramat-Plodine do parkirališta Milohovo, nasuprot zgrade Općine Viškovo.

Okupljanje karnevalskih grupa bit će od 13 sati kod navedene industrijske zone, a nakon završetka svog nastupa svaka grupa biti će počašćena hranom i pićem.

   
Rok prijave za 13 Halubajski karneval i izbor kraljice Halubajskog karnevala.pdf  
Obavijest o regulaciji prometa za vrijeme trajanja 13 Halubajskog karnevala.pdf