Milijun kuna EU sredstava za projekt poticanja zapošljavanja „Znanjem do posla“

Odlukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Općini Viškovo odobrena su sredstva od 1.030.775,00 kuna za projekt prod nazivom „Znanjem do posla“ čiji je cilj povećati mogćnosti za zapošljavanje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromašva marginaliziranih skupina i poboljšati kvalitetu rada stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama.

Prijavitelj projekta Općina Viškovo i partneri Grad Bakar i Općina Skrad će aktivnostima projekta implementirati mjere aktivne politike zapošljavanja kroz osiguravanje stjecanja stručnih znanja i kompetencija za zanimanja u kojima je zabilježen deficit radnika, poboljšanje socijalnih vještina te individualizirani pristup u radu s pripadnicima ciljnih skupina koroz usluge mentorstva.

Općina Viškovo već je dugi niz godina prepoznata kao općina koja se brine o socijalno osjetljivim skupinama i ima razvijen i razrađen socijalni program potpora, stoga nas veseli da je ovaj projekt prepoznat kao značajan za zajednicu te sam sigurna da će rezultati uskoro biti vidljivi, naglasila je Općinska načelnica Sanja Udović.

Ovaj projekt odraz je socijalne uključenosti i brige za širu zajednicu kroz dijeljenje znanja. Projektom se promovira ciljani, moderan i prihvatljiv pristup cjeloživotnom učenju i usavršavanju koji direktno utječe na poboljšanje osobnih vještina nezaposlenih. Partneri na projektu aktivno surađuju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te se u budućnosti očekuje još aktivnija suradnja u vidu organiziranja promotivnih radionica, edukacija korisnika na temelju stvarnih potreba poslodavaca te pomoć pri uključivanju na tržište rada.