Nagrađivanje najboljih sportaša Općine Viškovo za 2017. godinu

Dana 17. srpnja 2018. godine u Vijećnici Općine Viškovo u Saršonima Općinska načelnica Sanja Udović sa svojim zamjenicima Denisom Mladenićem i Snježanom Podobnik održala je svečano nagrađivanje najboljih sportaša Općine Viškovo za 2017. godinu. Nagrađivanju su prisustvovali i članovi Odbora za sport, kulturu i tehničku kuturu na čiji prijedlog je Općinsko vijeće Općine Viškovo na 10. sijednici dana 16. svibnja 2018. godine donijelo Odluku o nagrađivanju najboljih sportaša i sportašica Općine Viškovo za 2017. godinu.

Nagrade najboljim sporašima dodjeljenje su u kategorijama najbolje postignuće u sportu u muškoj kategoriji (pojedinačno) i najbolje postignuće u sportu u muškoj kategoriji (ekipno).

Nagrada Općine Viškovo za najbolje postignuće u sportu u muškoj kategoriji (pojedinačno) za 2017. godinu dodjeljena je Matiji Starčeviću iz Viškova, članu rukometnog kluba „Zamet“ Rijeka.

Matija Starčević je član seniorske ekipe RK Zamet koja se natječe u Premier ligi - najviši rang natjecanja u Republici Hrvatskoj teje također član kadetske ekipe RK Zamet s kojom se u sezoni 2017. godini kvalificirao u Završnicu prvenstva Hrvatske koja se tradicionalno održava u sklopu Festivala rukometa u Umagu. Na istoj toj Završnici prvenstva, kadetska ekipa RK Zamet osvojila je 2. mjesto, a Matija Starčević izabran je za najboljeg lijevog vanjskog igrača. Matija je također član Mlađe kadetske reprezentacije Hrvatske, odnosno član delegacije mladih, sa kojom je osvojio 3. mjestona XIV. ljetnom EYOF-u, održanom u Gyoru u Mađarskoj od 23. do 29. srpnja 2017. godine.

Nagrada Općine Viškovo za najbolje postignuće u sportu u muškoj kategoriji (ekipno) za 2017. godinu dodjeljena je Sportskoj ekipi Boćarskom klubu Marinići iz Viškova. 

Tijekom 2017.godine muška ekipa Boćaskog kluba Marinići sudjelovala je na natjecanjima Kup Grada Rijeke, Kup Primorsko-goranske županije i Kup Hrvatske. Na svim navedenim natjecanjima osvojili su 1. mjesto. Kup Grada Rijeke održan je 24. svibnja 2017. godine, u finalu su se najecali sa BK Mario Gennari i pobijedili rezultatom 9:0. Kup Hrvatske održan je 07. lipnja 2017. godine, u finalu su se susreli sa BK Podhum te pobijedili rezultatom 5:4. Kup Hrvatske održan je 08. srpnja 2017. godine, u finalu su se natjecali sa BK Sv.Luka i pobijedili rezultatom 7:2.  

 

.