10. jubilarni KIKI festival

Ovogodišnji Dječji tjedan u gradovima, općinama i županijama koji se obilježava od 4. do 8. listopada i ove je godine u znaku KIKI festivala i to u obljetničkom ozračju 10. jubilarnog KIKI-ja – međunarodnog festivala dječjeg filma. Organizatori festivala Društvo „Naša djeca“ Zabok i udruga „Gokul“ pozivaju vas da se priključite desetom izdanju međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI koji će se održati u Dječjem tjednu od 4. do 8. listopada 2021. u hibridnom formatu.

Filmovi su dostupni online na web stranici: https://kiki.gokul.hr/kikiskole/ za područje cijele Hrvatske, do 15. listopada 2021. 

Program je podijeljen prema uzrastu publike: KIKI 1 – vrtićka i predškolska dob te učenici 1. i 2. razreda osnovne škole; KIKI 2 – učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole; KIKI 3 – učenici od 4. do 8. razreda osnovne škole; KIKI 4 – učenici od 6. do 8. razreda osnovne škole; KIKI 5 – učenici od 1. do 4. razreda srednje škole. Cilj KIKI festivala jest razvoj kulture gledanja filmova u ranoj dječjoj dobi i podizanje vizualne pismenosti djece, s posebnim naglaskom na edukativne filmove koji djecu potiču na razmišljanje te koji razvijaju osjećaj jednakosti u društvu! 10. KIKI festival sastoji se od obilja žanrovski raznovrsnih filmova za djecu predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, a o najboljem filmu festivala odlučivat će dječji žiri, što je također jedna od specifičnosti KIKI festivala.

Uz filmove, na linkovima bit će dostupne i stručne analize filmskog kritičara Nine Kovačića koje su prethodno snimljene.