Kalendar događanja

18.02.2019

SIJEČANJ 2019.

PUST 

17.01. Antonja (četvrtak) - početak pusnih zbivanja na području Općine Viškovo, okupljanje maškara i zabavni program, predaja općinskog ključa Pusnoj meštrici i maškarama,vješanje pusta.

SIJEČANJ 2017.
 
PUST
 
17.01.   Antonja -  Trg ispred crkve Sv. Mateja
 
21.01.  18. HALUBAJSKI KARNEVAL 
 
21.01.   8. Rally maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija
 
22.01.  13. Smotra mićeh zvončari – Marčelji 
 
27.01.  15. Maškarani ženski boćarski turnir – Boćarija Marinići
SIJEČANJ 2016.

17.01. - 10.02.


PUST
Antonja – početak pusnih zbivanja na području Općine Viškovo, okupljanje maškara i zabavni program, predaja općinskog ključa Pusnom meštru i maškarama i vješanje pusta
23.01.
17. HALUBAJSKI KARNEVAL
Primanjem predstavnika karnevalskih grupa 23.01.2016. u 12.00 sati u šatoru na parkiralištu "Milihovo" započinje 17. Halubajski karneval. Predstavnike će ugostiti načelnica Općine Viškovo, Sanja Udović. Okupljanje maškaranih grupa koje sudjeluju u povorci počinje u 13.00 sati kod trgovačkog centra Plodine. Od 14.00 sati povorka će se kretati od Industrijske zone Gramat – Plodine do parkirališta Milihovo. Povorku će kao i svake godine zatvoriti Halubajski zvončari, koji će zazvoniti s oko dvije stotine zvonaca. 
SIJEČANJ 2015
 
PUST
 
17.01. Antonja (subota) - početak pusnih zbivanja na području Općine Viškovo, okupljanje maškara i zabavni program, predaja općinskog ključa Pusnoj meštrici i maškarama, vješanje pusta

24.01. ( subota) 16. HALUBAJSKI KARNEVAL
Halubajski karneval održava se od 2000. godine, a upravo je dugogodišnja tradicija Halubajskih zvončara bila je okosnica organiziranja Halubajskog karnevala. Halubajski karneval manifestacija je i tradicionalni događaj koji iz godine u godinu okuplja sve više maškaranih grupa. Karneval je nacionalnog karaktera i svake godine je sve posjećeniji, broj posjetitelja procjenjuje se na nekoliko tisuća.
 
25.01. (nedjelja) 11. Smotra mićeh zvončari – Marčelji
 
30.01.  13. Maškarani ženski boćarski turnir – Boćarija Marinići
 
06.02.  Pusni koncert Limene glazbe Marinići – Dom Marinići
 
15.02. -17.02. – obahajanje Halubajskih zvončari po selima Kastavštine
 
17.02. PUST - označava kraj pusnih zbivanja. Okupljanje maškara i zabavni program, paljenje pusta i vatromet. Na pusni utorak maškare se okupljaju na Brege, uz zabavni program tom se prilikom izvlače dobitnici nagrada Zvončarske tombole. Uz potporu Halubajskih zvončara istog dana pali se pust. Tijekom Pusta održava se i niz drugih aktivnosti, a svake subote u Domu Hrvatskih branitelja u organizaciji Halubajskih zvončara održavaju se Pusni tanci.
 
U Boćariji na Marinićima održava se Pusni turnir u briškuli i trešeti za župana,gradonačelnike  i načelnike susjednih gradova i općina kao i maškarani ženski boćarski turnir, a u Domu hrvatskih branitelja dječji maškarani tanci.
 

SIJEČANJ 2014
 
PUST
 
17.01. Antonja (petak) - početak pusnih zbivanja na području Općine Viškovo, okupljanje maškara i zabavni program, predaja općinskog ključa Pusnoj meštrici i maškarama,vješanje pusta

18.01. ( subota) 15. HALUBAJSKI KARNEVAL
Halubajski karneval održava se od 2000. godine, a upravo je dugogodišnja tradicija Halubajskih zvončara bila je okosnica organiziranja Halubajskog karnevala.
Halubajski karneval manifestacija je koja iz godine u godinu okuplja sve više maškaranih grupa. Karneval je nacionalnog karaktera i svake godine je sve posjećeniji, broj posjetitelja procjenjuje se na nekoliko tisuća.
 
19.01. (nedjelja) 10. Smotra mićeh zvončari – Marčelji
 
24.01. 12. Maškarani ženski boćarski turnir – Boćarija Marinići

SIJEČANJ I VELJAČA 2013.

17.01. ANTONJA
Početak pusnih zbivanja na području Općine Viškovo, okupljanje maškara i zabavni program, predaja općinskog ključa Pusnom meštru i maškarama i vješanje pusta.
 

19.01.  14. HALUBAJSKI KARNEVAL
Halubajski karneval održava se od 2000. godine, a upravo je dugogodišnja tradicija Halubajskih zvončara bila je okosnica organiziranja Halubajskog karnevala.Halubajski karneval manifestacija je i tradicionalni događaj već 11 godina i iz godine u godinu okuplja sve više maškaranih grupa. Karneval je nacionalnog karaktera i svake godine je sve posjećeniji, broj posjetitelja procjenjuje se na nekoliko tisuća.
 

12.02. PUST
Označava kraj pusnih zbivanja. Okupljanje maškara i zabavni program, paljenje pusta i vatromet. Na pusni utorak maškare se okupljaju na Brege, uz zabavni program tom se prilikom izvlače dobitnici nagrada Zvončarske tombole.  Uz potporu Halubajskih zvončara istog dana pali se pust.Tijekom Pusta održava se i niz drugih aktivnosti, a svake subote u Domu Hrvatskih branitelja u organizaciji Halubajskih zvončara održavaju se Pusni tanci.U Boćariji na Marinićima održava se Pusni turnir u briškuli i trešeti za župana, gradonačelnike i načelnike susjednih gradova i općina  kao i maškarani ženski boćarski turnir, a u Domu hrvatskih branitelja dječji maškarani tanci.
U Marčeljima već tradicionalna manifestacija „Smotra mićeh zvončari“.

Pretplati se na Kalendar događanja