Početna

02.09.2020

Obavještavaju se roditelji čija su djeca upisana u prvi razred osnovnih škola (osim O.Š. Sv. Matej) u školskoj godini 2020/2021., a koji su se javili na Javni poziv za dodjelu poklon paketa „prvašićima“ i ostvaruju pravo na dodjelu poklon paketa, da isti mogu podignuti u pisarnici Općine Viškovo,  Vozišće 3, u uredovno radno vrijeme od 7. do 18. rujna 2020. godine.

Molimo roditelje koji nisu dostavili potvrde o upisu u prvi razred da istu dostave na dan preuzimanja poklon paketa.

Prvašiće Osnovne škole Sveti Matej poklon paketi čekati će u školskim klupama prvog dana nove školske godine.

UREDOVNO RADNO VRIJEME
Ponedjeljak, srijeda i četvrtak     08.30 - 10.30
Utorak     15.00 - 17.00

Osim prava na prigodni poklon paket djeca koja su upisana u prvi razred osnovnih škola imaju pravo na besplatan upis u Javnu ustanovu Narodnu knjižnicu i čitaonicu Halubajska zora.

21.08.2020

U  petak, 21. kolovoza 2020. godine na Spomenik u parku ispred groblja Viškovo položeni su vijenci i zapaljene svijeće povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima- nacizma, fašizma i komunizma.

Polaganju vijenaca prisustvovao je zamjenik Općinske načelnice Denis Mladenić sa suradnicima i predstavnici Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. Svijeće su također zapalili i predstavnici  Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata i mještani.

06.08.2020

Na temelju točke 8. Javnog poziva za dodjelu kompostera za kućno kompostiranje tijekom 2020. godine (KLASA: 351-02/20-01/02, URBROJ: 2170-09-06/05-20-2 od 18. veljače 2020. godine, dalje u tekstu Jani poziv) Općinska načelnica Općine Viškovo donosi Odluku o rezultatima Javnog poziva za dodjelu kompostera za kućno kompostiranje tijekom 2020. godine br. 4/2020.

04.08.2020

U  utorak, 4. kolovoza 2020. godine na Spomen obilježje branitelja u Domovinskom ratu položeni su vijenci i zapaljene svijeće povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Polaganju vijenaca prisustvovala je delegacija Općine Viškovo te članovi Općinskog vijeća Općine Viškovo. Svijeće su također zapalili i predstavnici  Udruge antifašista i antifašističkih boraca Viškovo.

31.07.2020

U srijedu, 29. srpnja 2020. godine, elektronskim putem održana je 40. sjednica Općinskog vijeća Općine Viškovo sa čak 30 točaka dnevnog reda.

Osim mogobrojnih izvješća koja su se sukladno zakonskoj regulativi našla na dnevnom redu, Općinskom vijeću upućene su i važne odluke.

Jedna od njih je svakako Odluka o sufinanciranju nabavke radnih bilježnica za učenike osnovnih škola. Naime, Općina Viškovo drugu godinu za redom nastavlja sa pokrivanjem troškova  za radne bilježnice, a usvojenom odlukom roditeljima djece školske dobi financijski će se olakšati nabavka potrebnog materijala za obvezne i izborne predmete.

Izmjenom  Odluke o općinskim porezima učinjene su dodatne mjere vezano uz otklanjanje posljedica epidemije virusa COVID-19 te je ukinuta obveza plaćanja poreza na potrošnju. Ugostiteljska djelatnost je jedna od najviše pogođenih ovom krizom, stoga je ovo još jedan doprinos u okviru mogućnosti kojima Općina Viškovo raspolaže, međutim suladno zakonskim odredbama primjena ove odluke počinje od 1. siječnja 2021. godine.

Jedna od važnijih odluka su svakako 1. Izmjene i dopune Proračuna Općine Viškovo obzirom da su tim izmjenama planirana sredstva za brojne aktivnosti, ali i nastavak velikih projekata. Važno je istaknuti da su ovim izmjenama planirana sredstva za uređenje prostora za pedijatrijsku ordinaciju, čime će se stvoriti osnovni preduvjeti za osiguravanje pedijatra na Viškovu.

Usvojenim rebalansom Proračuna predviđen je nastavak financiranja velikih započetih projekata kao što su rekonstrukcija ceste Mladenići Ronjgi, proširenje groblja, izgradnja dječjeg vrtića Marčelji, početak radova odnosno priprema terena za igralište uz novu osnovnu školu Marinići, uređenje javne površine Marinići te osiguranje sredstava za nabavu opreme buduće tržnice, kao i nastavak financiranja nabave novog vatrogasnog vozila za DVD Halubjan.

Povećanje subvencija Komunalnom društvu Autotrolej također je jedna od stavki 1. Izmjena i dopuna Proračuna. Naime, još jedna od posljedica epidemije COVID – 19 je izmjena u režimu obavljanja javnog prijevoza što je utjecalo na reducirani broj vožnji i putnika i dovelo u poteškoće KD Autotrolej, a Općina Viškovo kao jedan od suvlasnika ovim izmjenama je poduzela mjere za očuvanje sustava javnog prijevoza i radnih mjesta.

Osim toga, ovim rebalansom je dodatno pređviđen i niz manjih projekata poput uređenja javnih površina i dječjih igrališta, nabavka novih autobusnih čekaonica i dodatne komunalne opreme, a sve za  ugodniji svakodnevni život mještana.

Sjednici se odazvalo svih 17 članova Vijeća, te su usvojene sve predložene odluke.

31.07.2020

Obavještavamo roditelje koji su predali zahtjev za sufinanciranje smještaja djeteta u predškolskoj ustanovi i obrtu registriranom za djelatnost dadilja da je započelo izdavanje rješenja za subvencije i to redosljedom pristiglih zahtjeva,  a koje smo sukladno čl. 101 Zakona o općem upravnom postupku dužni riješiti u roku od 30 dana.

28.07.2020

U ponedjeljak 27.7.2020. godine, u Domu Marinići, održala se kreativna radionica naziva  „Dan bez plastičnih vrećica“, koja je održana u sklopu projekta „Viškovo reciklira“.

Ovo je bila samo jedna u nizu izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom koju je Općina Viškovo provela u sklopu ovog projekta s ciljem isticanja važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. 

Na radionici je zajedno s polaznicima prisustvovala i zamjenica Općinske načelnice Snježana Podobnik sa suradnicima. Voditeljica radionice Tanja Blašković pokazala je kako izraditi pernice, torbe i nesesere od plastičnih vrećica, a polaznici radionice naučili su kako na jednostavan i zabavan način izraditi unikatne uporabne predmete, a istovremeno čuvati okoliš.

Projekt „Viškovo reciklira“ sufinancira se sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda te se provodi u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

 

22.07.2020

Od 22. srpnja 2020. godine uvodi se privremena prometna regulacija na kružnom raskrižju na Marinićima, koje se preko čvora Štefani spaja na Novu cestu, koja spaja grad Rijeku i Marišćinu zbog izvođenja građevinskih radova na novom kanalizacijskom priključku. Završetak ovih radova očekuje se najkasnije do 29. srpnja 2020.

Radovi će se izvoditi u 2 faze. Tijekom svake od njih promet će se privremeno odvijati kako slijedi:

1. FAZA

- radovi će se izvoditi na na sjevernom izlazu iz kružnog raskrižja

- za to vrijeme neće se moći prometovati u smjeru Pehlin –  Viškovo. Na predmetnom kružnom raskrižju vozila iz smjera Pehlina će se privremeno preusmjeravati preko čvora Štefani na Novu cestu (koja spaja grad Rijeku i Marišćinu).

- promet iz smjera Viškova odvijati će se bez ograničenja, postojećom trasom prometovanja kroz predmetno kružno raskrižje

- promet iz smjera Štefani odvijat će se samo u smjeru prema Pehlinu 

2. FAZA

- radovi će se izvoditi na sjevernom ulazu u kružno raskrižje

- promet iz smjera Pehlina odvijat će se bez ograničenja,  postojećom trasom prometovanja kroz predmetno kružno raskrižje

- prometovanje iz smjera Viškova na predmetnom kružnom raskrižju neće biti moguće te će se zbog toga sav promet iz smjera Viškova već na kružnom raskrižju kod Plodina preusmjeriti na Novu cestu. Slijedeći mogući obilazak, iz predmetnog smjera kretanja, je na raskrižju Marinići – Stupari, dalje Tibljaškom cestom prema Škurinju

- promet iz smjera Štefani odvijat će se bez ograničenja,  postojećom trasom prometovanja kroz predmetno kružno raskrižje.

Brzina kretanja vozila kroz zonu izvođenja radova ograničiti će se na 30 km/h.

Zbog privremene regulacije prometa mijenja se privremeno i trasa prometovanja linija 20 i 21 i to od srijede, 22.7.2020. godine od 8:00 sati. 

Autobusne linije 20 i 21, tijekom cijelog vremena izvođenja radova, prometovat će privremenom trasom: Podmurvice - Rujevica – Nova cesta - kružno raskrižje kod Plodina i dalje redovitom trasom prema Viškovu i obrnuto. 

Iz smjera Nove ceste, privremena autobusna stajališta za linije 20 i 21 će se uspostaviti neposredno prije dolaska na kružno raskrižje kod Plodina.

Obavijest o privremenim autobusnim linijama može se pronaći na web stranici Autotroleja.

Mole se vozači da povećaju oprez i poštuju privremenu regulaciju prometa.

PRIKAZ PODRUČJA RADOVA

LOKACIJE PRIVREMENIH STAJALIŠTA

20.07.2020

U ponedjeljak 27.7.2020. godine, u vremenu od 12 do 14 sati u Domu Marinići, Marinići 9 (1. kat) održati će se kreativna radionica uz voditeljicu Tanju Blašković.

Na radionici će se uzrađivati pernice i neseseri od plastičnih vrećica.

Obzirom na propisane epidemiološke mjere, ograničen je broj polaznika te je obvezna prijava najkasnije do četvrtka 23.7.2020. godine na e-mail: jasmina.fabac@opcina-viskovo.hr ili 091/8395593

Više: Plakat

29.05.2020

U petak, 29. svibnja 2020. godine na Spomen obilježje branitelja u Domovinskom ratu položeni su vijenci i zapaljene svijeće povodom Dana državnosti.

Polaganju vijenaca prisustvovali su zamjenici Općinske načelnice Sježana Podobnik i Denis Mladenić, Predsjednica Općinskog vijeća Općine Viškovo Ksenija Žauhar i općinski vijećnici.

Svijeće su također zapalili i predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata PGŽ, Udruge udovica poginulih branitelja Domovinskog rata PGŽ, Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“  te predstavnici Udruge antifašista i antifašističkih boraca Viškovo.

29.05.2020

Od 1. lipnja do 31. kolovoza općinska uprava radi prema ljetnom radnom vremenu:

- ponedjeljak i srijeda  od 7,00 do 15,00 sati

- utorak od 7,00 do 17,00 sati

- četvrtak od 07,00 do 14,00 sati

- petak od 07,00 do 14,00 sati

Odluka o radnom vremenu i uredovnim danima općinske uprave Općine Viškovo

29.05.2020

Lijepo vrijeme i topliji dani odlična su prilika za rekreaciju u prirodi i istraživanje ljepota Viškova, a idealan način za to upravo je vožnja biciklom. 

Od 29. svibnja 2020. godine na raspolaganju Vam je HALUbike, javni servis najma i korištenja bicikala u Općini Viškovo. HALUbike terminali dostupni su na parkiralištu Milihovo te u Ronjgima, a birati možete između ukupno 20 brdskih i električnih bicikli. Moguće ih je unajmiti izravno na lokaciji HALUbike terminala putem QRPay koda. Dodatne informacije mogu se pronaći i na web stranici http://halubike.hr/ ili na www.visitviskovo.hr

 

26.05.2020

Zaštita zdravlja žena jedan je od prioritenih zadataka zdravstvene zaštite, a mjere za unaprijeđenje i očuvanje njihovog zdravlja, osobito u fertilno doba, spada u preventivu visokog ranga.

U organizaciji Općine Viškovo, u prostorijama vijećnice Općine Viškovo na adresi Saršoni 19, provoditi će se tečaj pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju.Glavni ciljevi tečaja su smanjiti tjeskobu i strahove trudnica te podučiti ih motoričkim i respiratornim vještinama kako bi se olakšao porod.

26.05.2020

Tijekom dana 27.5.2020.godine izvoditi će se radovi na asfaltiranju dijela županijske ceste Ž5055, na dionici ceste između naselja Brtuni i Rongi, a sve u sklopu rekonstrukcije ceste Mladenići Ronjgi 1.faza, stoga ovim putem obavještavamo sve sudionike u prometu da će se povremeno zatvarati navedena dionica ceste za prometovanje.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

21.05.2020

1. Izmjena i dopuna Javnog poziva za dodjelu kompostera za kućno kompostiranje tijekom 2020. godine

Rok za preuzimanje kompostera je 30. lipnja 2020. godine. Ukoliko korisnik ne preuzme komposter u navedenom roku, gubi pravo na komposter. Obavijest o istome s popisom osoba koje su izgubile pravo na koposter objavljuje se na službenim internet stranicama i oglasnoj ploči Općine Viškovo nakon 30. lipnja 2020. godine.

03.12.2019

Temeljem članka 23a. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju („Narodne novine“, broj: 10/97, 107/07, 94/13 ), članka 3. Pravilnika o sadržaju i trajanju programa predškole („Narodne novine“, broj: 107/14 ), članka 46. stavka 2. točke 8. Statuta Dječjeg vrtića Viškovo, a u svezi odluke ravnatelja o utvrđivanju kriterija za upis u program predškole za 2020. godinu, Dječji vrtić Viškovo objavljuje

Javni poziv za upis djece u program predškole za pedagošku godinu 2019./2020.

02.12.2019

Na temelju Odluke o raspisivanju javnog poziva za dodjelu kompostera za kućno kompostiranje, Općinska načelnica Općine Viškovo dana 28. studenog 2019. godine raspisuje: 

Javni poziv za dodjelu kompostera za kućno kompostiranje  

Zahtjev za dodjelu kompostera

19.11.2019

Unatoč kiši, obilježavanje 18. studenog, dana pada grada heroja i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara sinoć je u Viškovo privuklo nekoliko stotina učenika osmih razreda Osnovne škole Sveti Matej,  mještana, predstavnika braniteljskih udruga, udruga roditelja, udovica i obitelji poginulih branitelja, sportskih udruga i udruga civilnog društva. Tiho i dostojanstveno, s upaljenim svijećama u koloni sjećanja koračali su i općinska načelnica Sanja Udović, njezini zamjenici Snježana Podobnik i Denis Mladenić, predsjednica Općinskog vijeća Ksenija Žauhar, nekoliko općinskih vijećnika i mnogi drugi. Inicijativa za Kolonu sjećanja prije četiri godine potekla je od strane Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji čiji je predsjednik Luka Matanić rekao kako su se ove godine odlučili Kolonu sjećanja organizirati na sam dan pada grada Vukovara kako bi svi oni koji nisu mogli jučer biti u Vukovaru mogli iskazati pijetet žrtvama Vukovara, Škabrnje i cijele Hrvatske. Općinska načelnica istaknula je kako se na Viškovu posebna pažnja posvećuje obiteljima čiji su članovi poginuli u Domovinskom ratu, a koje su se nakon rata doselile na područje Viškova. Upravo su mimohod i kolona sjećanja prilika da dokažemo zajedništvo u iskazivanju pijeteta žrtvama Vukovara, ali i zahvale svima koji su dali svoj doprinos obrani i stvaranju Republike Hrvatske, poručila je Udović kojoj je posebno drago što se u organizaciju aktivno uključio i Savjet mladih koji je, među ostalim, nabavio svijeće za učenike. Predsjednik Savjeta mladih Ivan Sušanj rekao je kako se Savjet uključio u ovu akciju jer i mladi na području Viškova prepoznaju da ne možemo graditi budućnost bez poznavanja prošlosti i na ovaj način pokazuju da Viškovo poznaje prošlost, cijeni žrtvu Vukovara i cijele Hrvatske te na ovaj način gradi svoju sretnu budućnost. Kolona sjećanja krenula je s parkirališta Milihovo prema Trgu na brege gdje su svijeće postavljene u veliko slovo „V“ koje simbolizira Vukovar, Viškovo i znak pobjede. Potom je u crkvi Svetog Mateja služena sveta misa.

Pretplati se na Početna