WiFi Hotspot

Prateći trendove na međunarodnom turističkom tržištu i zahtjeve suvremenih turista, Ministarstvo turizma je i ove godine raspisalo program „ Hotspot Croatia“.
 
Temeljem natječaja odobrena su 103 zahtjeva među kojima je i zahtjev Općine Viškovo, kojoj je odobreno uspostavljanje pristupne točke u naselju Marinići. Ministarstvo će kroz program, za kojeg je ukupno izdvojeno 2 milijuna kuna, sufinancirati u iznosu do 50 posto uspostavu hotspot lokacije, odnosno pristupne točke bežičnog besplatnog interneta na najfrekventnijem području Marinića.

Besplatan i brz pristup internetu početkom kolovoza uspostavljen je u radijusu do 500 m od centra Marinića, gdje se nalaze zgrada Kulturnog doma Marinići, Javna ustanova Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora, autopraonica, park, autobusne stanice i 10-ak ugostiteljskih objekata.

Općina Viškovo uključila se u realizaciju Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama HOTSPOT CROATIA u 2013. godini, organiziranog od strane Ministarstva turizma.

Navedenim Programom je omogućeno istovremeno spajanje preko 200 korisnika s obzirom na površinu pokrivenog područja, a koje uključuje širi centar Viškova (otvoreni prostor oko crkve, dječjeg vrtića, pošte i zgrade općine, te sva obližnja mjesta na kojima se može uhvatiti bežični signal sa postavljenih antena).

   
Slika - područje pokrivenosti signalom  
   

 

 

Pretplati se na WiFi Hotspot