Eko energetski kutak Općine Viškovo

Općina Viškovo dana 15. travnja 2014. godine, na Dan kada je obilježila 21. rođendan, otvorila je u sklopu NS Agro Trade – Vrtnog centra, Eko-energetski kutak Općine Viškovo s ciljem da mještanima omogući mjesto na kojem će iz prve ruke moći dobiti informaciju kako povećati energetsku učinkovitost u obiteljskim kućama, sve informacije vezane za javni natječaj Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, odnosno kako ostvariti sufinanciranje nabave i ugradnje opreme, te izrade energetskog pregleda i energetskog certifikata.

Pokazalo se da je najveći interes mještana subotom i nedjeljom te je tako prilagođeno i radno vrijeme Eko-energetskog kutka koji radi subotom i nedjeljom od 9,00 do 12,00 sati.

Osim navedenog, u sklopu Eko-energetskog kutka pokrenuta je i akcija „Zamijenite plastične vrećice za ekološku platnenu torbu“ kojom se želi ukazati na važnost prevencije nastajanja otpada. Potrebno je donijeti 30 plastičnih vrećica i uz predočenje osobne iskaznice ostvaruje se pravo na jednu platnenu torbu. S radošću možemo istaknuti da se akciji odazvao veliki broj mještana te je tako do kraja listopada podijeljeno oko 240 ekoloških platnenih torbi što znači da je sakupljeno preko 7.000 plastičnih vrećica.