SKD PROSVJETA PODODBOR VIŠKOVO

Predsjednik: Radovan Malić
Mobitel: 092/ 2928914
e-mail: mrrademalic@gmail.com
Sekretar: Goran Janković
Mobitel: 095/ 9057405
Fax: 051/ 256 - 750
e-mail: goran.jankovic@ri.t-com.hr
Adresa: Kosi 5, Viškovo

Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ pododbor Viškovo je osnovana 27. 02. 2010. godine i broji oko 100 članova. Kroz svoje brojne aktivnosti  poput kulturnog amaterizma i kulturnih manifestacija, Pododbor je usmjeren na njegovanje nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta kod građana srpske nacionalnosti. Uz čuvanje tradicionalnih vrijednosti, Pododbor svojim aktivnostima nastoji biti uključen u kulturni identitet Općine Viškovo.

Pjevačka skupina SKD „Prosvjeta“ pododbor Viškovo osnovana je 2010. godine, broji oko 10 članova. Koreograf i kopetitor pjevačke skupine je Boris Vukelić. Imali su brojne nastupe, koji su održani pred brojnom publikom, neki od nastupa su za Dan općine i Matejnu.  Aktivnosti Pododbora se odvijaju svake nedjelje u Vatrogasnom domu Gornji Sroki od 18:00- 21:00 sati.

Prošle godine osnovana je folklorna sekcija SKD Prosvjeta pododbor Viškovo, a prvi projekt  je « Mala škola Velikog kola» za sve od najmlađih do najstarijih koji imaju želju naučiti narodna kola uz ugodno druženje, svake nedjelje u Vatrogasnom domu od 16:00-18:00 sati. Koreograf sekcije je Radmila Vukelić, a kopetitor je Neven Rekić.
 

Pododbor Viškovo već dvije godine za redom organizira manifestacije povodom Pravoslavne Nove godine, Dana žena, Dana Općine Viškovo, Matejine i organizira putovanja za svoje članove, a već redovito se za Veliku gospojinu ide u Gomirje.