Nadzor kakvoće zraka na području Centra Marišćina

Općina Viškovo je temeljem učestalih upita mještana vezano za širenje neugodnih mirisa na području Županijskog centra za gospodarenje otpadom „Marišćina“ uputila dopis Komunalnom društvu Čistoća i tvrtki Ekoplus sa zahtjevom za očitovanje i poduzimanje potrebnih mjera, kao i prijavu nadležnoj Inspekciji zaštite okoliša.
 
Naime, iako se izvidi u svrhu praćenja pojave neugodnih mirisa u okolišu Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina kontinuirano provode, Općina Viškovo izrazila je zabrinutost i zatražila dodatnu provjeru u večernjim satima s ciljem detekcije i mjerenja neugodnih mirisa. Ekoplus je u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije dogovorio aktivnosti svakodnevnog obilaska 3 mikrolokacije u blizini Centra Marišćina u večernjim satima počevši od 24. srpnja 2017. godine. 
 
Također, Inspekcija zaštite okoliša je temeljem prijave u predmetu pojava neugodnih mirisa u okolici centra za gospodarenje otpadom Marišćina izvršila očevid na lokaciji. U odgovoru Ministarstva zaštite okoliša i energetike obavještavaju da prilikom mjerenja koja se provode, u 2017. godini  nije bilo pojava jakog i izuzetno jakog intenziteta neugodnih mirisa. Odgovor u cijelosti možete pročitati ovdje.