Najstariji mještanin prosavio 97. rođendan

U ponedjeljak, 26. veljače 2018. godine najstariji mještanin Općine Viškovo, Juraj Štimac,  proslavio je svoj 97. rođendan.  Tim povodom, u njegovom domu, posjetile su ga Općinska načelnica Sanja Udović i zamjenica Općinske načelnice Snježana Podobnik te mu uručile veliku košaru s darovima i  zaželjele puno zdravlja i osobnog zadovoljstva u narednim godinama.
 
„ Naši najstariji mještani uvijek nas podsjete na one prave vrijednosti i važne stvari u životu unatoč današnjoj ubrzanoj svakodnevici, a to su toplina obiteljskog doma te ljubav najmilijih“ naglasila je načelnica Viškova Sanja Udović te je izrazila želju za ponavljanjem ovog lijepog slavljeničkog susreta i dogodine.
 
Juraj Štimac rođen je 26.2.1921. u Delnicama. Djetinjstvo je proveo u obližnjem selu Rogi, osmogodišnju školu završio je u Lokvama, a potom elektroindustrijsku školu u Rijeci. Gotovo cijeli radni vijek proveo je u Hrvatskim željeznicama, radeći u struci. Sa suprugom Marijom početkom 70-ih seli na Viškovo, gdje obitelj i danas živi. Supruga Marija umrla je 1995. Otac je dvoje djece, kćeri Jasne i sina Mladena, ima dvije unuke Aneli i Mladenu, te praunuka Ivana. Od smrti supruge, živi sa sinom i nevjestom Ankicom, koji o njemu brinu. Unatoč godinama, još uvijek je vrlo vitalan, ne pije lijekove, voli prošetati, čitati Novi list, gledati televiziju, te općenito živi zdrav i ispunjen život. Tome pridonosi i činjenica što je okružen ljubavlju i pažnjom cijele obitelji, čije već četiri generacije žive na Viškovu u sklopu veće obiteljske kuće. 
 
Na pitanje o tajni dugovječnosti, Štimac odgovara kratko: „Treba puno raditi, biti jednostavan i skroman, a imao sam sreće da me poslužilo i zdravlje.“