Obavijest o ovlaštenom koncesionaru za obavljanje dimnjačarskih poslova

Općina Viškovo u ovom trenutku nema ovlaštenog koncesionara za obavljanje dimnjačarskih poslova. Nakon što je postojećem koncesionaru, tvrtki Dimnjačarstvo Valjak, istekla petogodišnja koncesija, Općina je provela postupak davanja koncesije za obavljanje djelatnosti dimnjačarskih poslova na području Općine Viškovo za razdoblje 2024.-2029. godine. Budući da u provedenom postupku nije pristigla nijedna uredna ponuda, Općinsko vijeće Općine Viškovo je, sukladno Zakonu o koncesijama, 26. rujna 2024. godine donijelo Odluku o poništenju postupka davanja koncesije za obavljanje djelatnosti dimnjačarskih poslova na području Općine Viškovo za razdoblje 2024.-2029. godine. Stručne službe Općine Viškovo pripremaju novi postupak davanja koncesije.

U međuvremenu, za obavljanje dimnjačarskih poslova, mještani Općine Viškovo mogu se obratiti bilo kojoj tvrtki koja pruža dimnjačarske usluge.

O novom koncesionaru za obavljanje djelatnosti dimnjačarskih poslova na području Općine Viškovo, mještani će biti obaviješteni putem općinske web stranice, Glasnika Općine Viškovo te kroz obavijest u lokalnim radijskim, tiskanim i elektroničkim medijima.