Obilježavanje Dana Općine Viškovo 2015.

Obilježavanje Dana Općine Viškovo započelo je otvorenjem izložbe nagrađenih fotografija na natječaju TZ Općine Viškovo za karakterisični motiv Općine Viškovo od 2010. do 2014. Isti dan, održana je i predstava za djecu „Veliko putovanje malog puža“ u organizaciji Dječjeg vrtića „Viškovo“.

 
Povodom Dana Općine Viškovo dana 14. travnja 2015. godine u 17,00 sati na groblju Viškovo pristupilo  se polaganju vijenaca i paljenju svijeća i to na Središnji križ, na Spomen obilježja branitelja u Domovinskom ratu, na spomenik u parku ispred groblja Viškovo i na spomenik poginulim u I. svjetskom ratu. Isti dan, s početkom u 18 sati održana je izložba „Apstraktna umjetnost“ Udruge likovnih umjetnika amatera „Braća Baštijan“.

Općina Viškovo proslavila je 22. rođendan svečanom sjednicom Općinskog vijeća, na kojoj je dodijeljena nagrada za životno djelo Dušanu Prašelju, profesoru, dirigentu, skladatelju, a prije svega učeniku i sljedbeniku Ivana Matetića Ronjgova. Dobitnica godišnje nagrade je Doris Brusić, urednica Ljetopisa Općine Viškovo koja na ovom projektu radio još od 1998.
Na svečanoj sjednici uručene su nagrade najboljim sportašima i klubovima. Najbolja sportašica Viškova u protekloj godini je Lorena Jurišić iz Kickboxing kluba „Sušak“ i Teak won do kluba „Rijeka“, a iz istih klubova dolazi i najbolji sportaš Luka Tomljanović. Najboljom ženskom ekipom proglašen je Odbojkaški klub „Sveti Matej 06“, dok je najbolja muška ekipa Rukometni klub „Viškovo“.
Zastupnik Hrvatskog sabora i ujedno i gradonačelnik grada Bakra g. Tomislav Klarić uputio je čestitke Općini Viškovo, a čestitkama se pridružio u ime Primorsko-goranske županije pročelnik Ureda župana g. Goran Petrc, načelnik Općine Klana g.Matija Laginja i načelnik prijateljske općine Ernestinovo, Matija Greif.
 
U sklopu proslave Dana Općine Viškovo, u srijedu 15. travnja 2015. godine u Dječjem vrtiću „Viškovo“ održan je glazbeni dan, a u 17 sati započeo je dvodnevni kartaški turnir u trešeti i briškuli. Isti dan, s početkom u 20 sati održana je predstava „Pivo“ Teatra Gavran.

U četvrtak, 16. travnja 2015. godine Dječji vrtić „Viškovo“ posjetio je Osnovnu školu“Sveti Matej“,a u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 20 sati održan je program KD Ljiljan „Susret u Sevdahu“.

U petak, 17. travnja 2015. godine održan je likovni dan u prostorijama Dječjeg vrtića „Viškovo“, otvoren je turnir Šahovskog kluba „Viškovo“ te je održan koncert Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a „Halubjan“ i Udruge „Prsten“.
U sklopu proslave Dana Općine Viškovo, subota 18. travnja 2015. godine obilovala je raznim sportskim i kulturnim  događajima. Tako su redom održani:
• 22. Međunarodni boćarski turnir u organizaciji Boćarskog kluba „Halubjan“
• 9. sportske igre Dječjeg vrtića „Zvončica“
• Pikado turnir u organizaciji Pikado kluba „Nevera“
• Kulturna baština Lijepe naše u organizaciji KUD "Izvor"
 
U nedjelju 19. travnja 2015. godine
, povodom proslave Dana Općine Viškovo održani su slijedeći događaji:   
• Nogometna utakmica NK „Halubjan“ - NK „Orijent“, mlađi pioniri
• Nogometna utakmica NK „Halubjan“ - NK „Orijent“, pioniri
• "Parićavanje drv po starinski" u organizaciji udruge "Marčeji"
• Sportsko-zabavni program "Nemotarije na jogu" u organizaciji Udruge "Halubajke" Viškovo
• Svečana manifestacija povodom Dana Općine 2015. u organizaciji SKD Prosvjeta Pododbor Viškovo