Obilježavanje dana Općine Viškovo u O.Š. "Sv. Matej", Viškovo

Općina Viškovo  je  u suradnji s Delfin grupom d.o.o., dana 07. travnja. 2014. godine organizirala informativno-edukativni sat naslova „Misli na sutra“ za djecu  četvrtih razreda Osnovne škole Sv. Matej Viškovo.

U sklopu info-edu sata „Misli na sutra“, učenicima je prikazan istoimeni 15 - minutni edukativni animirani film o korištenju energije, čiji sadržaj upućuje na promišljanje u uobičajenim svakodnevnim postupcima i sugerira na promjene u ponašanju.

Cilj radionice je podići razinu svijesti učenika o nužnosti učinkovitog korištenja energije i održivog upravljanja resursima u svrhu zaštite okoliša. Stoga je nakon projekcije filma, s učenicima održana diskusija o poukama filma i načinima uštede energije te su detaljno pojašnjene sugestije o primjeni EE mjera u kućanstvu.
Radionicu je održao predstavnik Delfin grupe d.o.o. Siniša Krunić,mag.ing.mech uz pomoć učiteljica .

Sa ravnateljom O.Š. Sv. Matej Viškovo, Josip Crnić,prof.  dogovoreno je kako će se  do nekoliko dana prije samog obilježavanja dana općine Viškovo prikupljati slikarski radovi odnosno crteži educirane djece, a radovi tema kojih će biti podizanje svijesti učenika o nužnosti učinkovitog korištenja energije i održivog upravljanja resursima u svrhu zaštite okoliša, te će se u konačnici odabrati najbolji radovi koji će biti nagrađeni od strane Općine Viškovo.

Petnestominutni film „Misli na sutra“, namijenjen je informiranju i educiranju djece ranog školskog uzrasta i poticanju pozitivnog i odgovornog ponašanja prilikom svakodnevnog korištenja energije.
Sadržaj filma upućuje na razmišljanje o našim uobičajenim postupcima i sugerira promjene ponašanja u svakodnevnim situacijama. S obzirom na to kako se navike teško mijenjaju, osobito ukoliko spadaju u opći društveni obrazac prihvatljivog ponašanja, već u najranijoj dobi potrebno je stvoriti podlogu za drugačije, odgovornije promišljanje i ponašanje, ukazujući na drugačiji pristup situacijama i predlažući postupke koje možemo promijeniti, a kojima možemo ostvariti zajedničku korist stvarajući kvalitetnije životno okruženje. Upravo to je glavni cilj i poruka filma Misli na sutra odnosno cijelokupnog održanoga informativnog edukativnog sata Misli na sutra.