Održan 4. Sajam mogućnosti u Viškovu

U organizaciji Općine Viškovo i Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u četvrtak je 19. listopada,  u dvorani  Osnovne škole „Sveti Matej“ Viškovo i na školskom igalištu održana manifestacija „Sajam mogućnosti“. Sajmu je prisustvovalo oko 200 učenika četvrtih i petih razreda.

Ovo je četvrti po redu „Sajam mogućnosti“ održan na ovom području, čime je nastavljena provedba preventivnog programa „Zajedno više možemo“ kojeg  Policijska uprava primorsko-goranska provodi u partnerstvu s Općinom Viškovo, Osnovnom školom „Sveti Matej“ Viškovo, kao i Udrugom roditelja „Pokrenimo se“ .

 
Na održanom Sajmu, kao i prethodnih godina, predstavile su se brojne sportske i kulturne udruge te klubovi čijim aktivnostima učenici mogu ispuniti svoje slobodno vrijeme. To je  jedan od glavnih ciljeva provedbe projekta Sajma mogućnosti, a angažiranjem predstavnika lokalne zajednice, kao i  različitih udruga koje su zajedno s policijom sudjelovale u ovoj manifestaciji, ostvaruje se pozitivno okruženje za kvalitetnije odrastanje djece te njihovo aktivno uključivanje u životne izazove. Učenici su i ove godine imali priliku neposredno komunicirati s izlagačima iz različitih udruga i klubova, ali i aktivno sudjelovati u organiziranim sportskim i kulturnim natjecanjima. 

Osim toga, ispred škole su vatrogasci DVD "Halubjan"  zainteresirali učenike prikazom svojih vježbi i vještina u gašenju požara.Brojnim izlagačima pridružili su se i policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, koji su i ovom prigodom predstavili sustav policije najmlađoj populaciji. 


Sajam mogućnosti predstavlja II. komponentu programa „Zajedno više možemo", koji se sastoji od više komponenti usmjerenih na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja te ostalih oblika rizičnog ponašanja. Program je namijenjen učenicima četvrtih, petih i šestih razreda osnovne škole, roditeljima, učiteljima i lokalnoj zajednici.