Održana manifestacija "Advent u Viškovu"

Druge godine zaredom na Badnjak s početkom u 11 sati na trgu ispred crkve Sv. Mateja, Općina Viškovo i TZ Viškovo priredili su pravo blagdansko druženje i oživjeli duh Božića uz vesele muzikante, prigodnu marendu te humanitarnu akciju za potrebite.

Na manifestaciji »Advent u Viškovu«, pod voditeljskom palicom Nine Dukić Srok, predstavljen je bogati program u kojem su sudjelovali Savjet mladih Općine Viškovo, Udruga roditelja »Pokrenimo se«, Udruženje obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje, Dječji vrtić Loptica i OŠ Sv. Matej.

Za pravu blagdansku atmosferu pobrinuli su se Mješoviti pjevački zbor Ronjgi, pod ravnanjem maestra Darka Čargonje, uz solisticu sopranisticu Tamaru Turić, te instrumentalnu pratnju Tanje Butković-Verzon. Nastupili su i dječji zborovi Halubajčići i Zvona Viškova, polaznici likovno-literarne radionice Udruge likovnih umjetnika amatera »Braća Baštijan«, Tamara Brusić Jurić i djeca iz DV Zvončica, te grupa Yamas.
Udruga roditelja »Pokrenimo se«, koja se posvetila poboljšanju kvalitete života djece na području Općine Viškovo, drugi put sudjelovala je na božićnom sajmu »Advent u Viškovu«, kroz prikupljanje donacija u hrani i novcu, na svom štandu za pomoći starijim i nemoćnim osobama sa slabijim financijskim primanjima.
DV Loptica po prvi put se uključio u program »Adventa u Viškovu«, s izložbom radova, koje su izradile vrijedne ruke odgajateljica iz Loptice te su sklopu UNICEF-ovog projekta »Škole za Afriku« prikupljali dobrovoljne priloge.  
Iz Udruženja obrtnika sudjelovali su Kućna radinost AMMI, koja se predstavila ikebanama, ukrasima, ručnim radovima i dekupageom, Domaća radinost »Stella & Boky« iz Saršona, s kutijama za vino, crijepovima i ukrasima od drva, PTO »Frankulin« Grad Grobnik s grobničkim sirom, Udruga »Zdrav život« s medom, pripravcima od bilja i domaćim rakijama, OPG Macinić s medom i proizvodima od meda, OPG Čargonja s grobničkom lavandom, te Socijalna zadruga »Put« s ukrasima, dekupageom i likerima.