Održano predavanje predstavnicima udruga

Općina Viškovo je u suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske  organizirala  predavanje namijenjeno predstavnicima udruga, kao i svim ostalim zainteresiranima u Domu hrvatskih branitelja.
Općina Viškovo je u suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske  organizirala  predavanje namijenjeno predstavnicima udruga, kao i svim ostalim zainteresiranima  28. travnja 2015. godine s početkom u 10.00 sati u Domu hrvatskih branitelja, Viškovo, Vozišće 3, na temu novih propisa i to prvenstveno  Zakona o udrugama  i Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, te u manjem dijelu na temu  Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Predavanje su održali predstavnici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske zamjenica ravnatelja Vesna Lendić Kasalo , Luka Kevešević i Nemanja Relić. Predavanju se odazvao veliki broj predstavnika udruga građana s područja Općine Viškovo, ali i susjednih jedinica lokalne samouprave. Sve prisutne je ovom prilikom pozdravila načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.
Nakon samog predavanja  održan je radni sastanak predstavnika Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske s predstavnicima jedinica lokalne samouprave na temu Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge o samom načinu primjene Uredbe kojom će se od ove godine regulirati raspisivanje natječaja za javne potrebe i dodjele financijskih sredstava udrugama građana iz proračuna jedinica lokalne samouprave.

U nastavku možete pogledati kompletnu prezentaciju s održanog predavanja.