Održano svečano potpisivanje ugovora sa stipendistima Općine Viškovo

U srijedu, 13. prosinca 2017. godine u Domu hrvatskih branitelja na Viškovu održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju za učenike i studente, dobitnike općinskih stipendija, koje su uručili Općinska načelnica Sanja Udović sa svojim zamjenicima Snježanom Podobnik, Denisom Mladenićem te voditeljicom ureda Irenom Gauš.
 
Nastavna i akademska godina 2017./2018. rekordna je po broju stipendista s područja općine Viškovo te je tom prigodom pripremljen čak 131 ugovor o stipendiranju, što je za 20% više nego prošle godine. Odobreno je 88 stipendija za učenike srednjih škola u iznosu od 300,00 kn mjesečno, od čega 47 za gimnazije te 41 za strukovne škole. Za visokoškolsko obrazovanje odobreno je 32 stipendije za studente na fakultetima u Rijeci u iznosu od 500,00 kn mjesečno i 11 stipendija za studente na fakultetima izvan Rijeke u  iznosu od 700,00 kn mjesečno.
 
„Ponosni smo na uspjeh naših izvrsnih i uspješnih učenika i studenata. Ne želimo ograničavati broj stipendija već nagrađujemo sve izvrsne učenike i studente. Ove godine dodjeljujemo rekordan broj stipendija i to nas iznimno veseli“ naglasila je Općinska načelnica Sanja Udović.
 
Ujedno, naglasila je odgovornost svih razina vlasti, pa tako i jedinica lokalne samouprave da se osigura gospodarski razvitak kao preduvjet osiguranja radnih mjesta za izvrsne mlade ljude. Cilj je zadržati mlade na Viškovu, odnosno u Hrvatskoj kako bi nakon školovanja i studija na tržištu rada našli adekvatan i poticajan posao u struci. Na kraju obraćanja još je jednom čestitala na dodijeljenim stipendijama i zaželjela puno uspjeha u daljnjem obrazovanju te uputila pozdrav stipendistima ,njihovim roditeljima i obiteljima povodom nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana.