Okončani radovi na izgradnji sportskog igrališta u Donjim Jugima

Dana 16.05.2017.godine izvršen je obilazak sportskog igrališta u Donjim Jugima gdje su  okončani radovi na građenju sportskog igrališta. Izgrađeno je igralište sa asfaltnom površinom za košarku i nogomet dimenzija 13.70 x 17.20 m, u cijelosti ograđeno ogradom. Osim površine igrališta uređenja je cijela zona tog dijela naselja sa  parkiralištem  i zelenim površinama. Uz igralište te na okolnim prometnicama izgrađena su dva upojna bunara i oborinski kolektor te je uređeno  postolje za spremnike komunalnog otpada. Ugovorena vrijednost radova  na izgradnji sportskog igrališta je 258.000,00 kuna bez PDV-a,  a radove je izvela tvrtka Marčić gradnja d.o.o. iz Viškova, a projekt arhitekt Giuliano Zuliani.
 
Cilj ovog zahvata jest omogućiti mještanima naselja Gornjih i Donjih Juga te Milohni kvalitetnije iskorištavanje slobodnog vremena kroz sport i rekreaciju čime će ih se potaknuti na zdraviji život te druženje. Na taj način će osim najmlađim mještanima za koje na raspolaganju imaju  dječje igralište, drugim mještanima biti omogućeno bavljenje sportskim aktivnostima.  

U sklopu programa uređenje javnih površina Općina Viškovo želi ostvariti  da svako naselje u  općini dobije jedno sportsko igralište i jedan park za najmlađe.