Općina Viškovo donirala proračunska sredstva Župi Sv. Mateja za izradu termoizlacijske fasade

Općina Viškovo je dana 14. srpnja 2017. godine u vijećnici Općine Viškovo u Saršonima potpisala sa Župom Sv. Matej I. Dodatak Ugovoru o sufinanciranju u 2017. godini.Ugovor su potpisali Općinska načelnica Sanja Udović i Župnik, vlč. Ivan Nikolić kojim se Župi odobravaju općinska proračunska sredstva za izradu termoizolacijske fasade na crkvi Sv. Mateja u iznosu od 90.000,00 kuna.

Viškovo je općina koja iz godine u godinu raste, ulaže u budućnost svojih mještana, projektima unapređuje standard života, te čuva svoju kulturnu i povijesnu baštinu. Posebno se orijentira na crkvu svog zaštitnika, sv. Mateja. Župa Sv.Matej povremeni je korisnik proračunskih prihoda iz kojih je do sada izdvojeno više od milijun kuna. Ulaganjem u održavanje i očuvanje crkve Općina Viškovo povećava njezinu vrijednost i čuva tradiciju koja seže u daleko 19. stoljeće.Od 2013. godine crkva Sv. Mateja redovito je održavana. Sanirane su orgulje i razglas, te izvršeni potrebni stolarski radovi i saniranje krova. Općina Viškovo sufinancirala je i proslavu 150 godina posvećenja Crkve, te postavljanje biste fra Marijanu Blažiću. Među najznačajnijim treba istaknuti uređenje trga ispred crkve 2015. godine.

Velečasni Ivan Nikolić zahvalio se Općini Viškovo i općinskoj načelnici na dosad uspješnoj suradnji i pomoći. Istaknuo je kako će ova donacija značiti puno za vjernike jedne od najvećih župa u Primorsko – goranskoj županiji, dok je Općinska načelnica poželjela uspješne radove. 
Radovi počinju u ponedjeljak 17.7.2017., te se očekuje da će biti završeni kroz 30 dana, do blagdana Velike Gospe.