Općina Viškovo - najtransparentnija Općina u Republici Hrvatskoj

Dana 17. lipnja 2015. godine u hotelu „Dubrovnik“ u Zagrebu održana je prezentacija rezultata projekta „Otvorenost (transparentnost) proračuna lokalnih jedinica“ kojega je izradio Institut javnih financija. Projektom su bile obuhvaćene sve županije, svi gradovi i sve općine u Republici Hrvatskoj, odnosno svih 576 lokalnih proračuna.

Općina Viškovo jedna je jedina od svih općina u Republici Hrvatskoj ostvarila maksimalnu razinu transparentnosti stoga je kao takva dobila čast sudjelovati na samoj prezentaciji. Kao predstavnici Općine Viškovo na prezentaciji rezultata projekta prisustvovali su općinska načelnica Sanja Udović, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Robert Simčić te voditeljica Odsjeka za proračun, financije i gospodarstvo Vesna Mrša. 
Otvorenost (transparentnost) proračuna podrazumijeva mogućnost građana da dobiju potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu.  Građanima omogućuje se informiraju i utječu na odluke o prikupljanju i trošenju javnog novca, te tako utječu na što efikasnije prikupljanje javnih sredstava i ponudu javnih dobara i usluga, povećanje odgovornosti lokalnih vlasti i smanjenje mogućnosti za korupciju.