Općina Viškovo među najdarežljivijm jedinicama lokalne samouprave

Na internetskim stranicama Novoga lista objavljen je članak o podacima koji će najviše zanimati roditelje i njihove školarce. Naime, prava koja se mogu ostvarivati u pojedinim jedinicama lokalne samouprave itekako olakšavaju svakom kućanstvu sa školarcem početak iduće školske godine.

U članku se, među ostalim, navodi kako je Općina Viškovo među najdarežljivijm općinama obzirom da svoje vrhunske učenike svake godine nagrađuje. Radi se o financijskim nagradama u iznosu od 3,000 kuna za učenike generacije te 1,500 kuna za učenike  koji su postigli odličan uspjeh u svih osam godina osnovne škole. Buduće prvašiće koji će u školskoj godini 2016./2017. pohađati prvi razred osnovne škole, Općina Viškovo daruje s poklon paketima sa školskimm priborom nužnim za početak školovanja i to neovisno o socijalnom statusu te školi koju su upisali, relevantno je jedino prebivalište na području općine.

Cijeli članak možete pročitati na http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Trosak-za-skolarce-ovisi-o-adresi-prebivalista-Skolovanje-uvjerljivo-najjeftinije-u-Kostreni?meta_refresh=true

Napomenimo još kako Općina Viškovo svim osnovnoškolcima, također neovisno o socijalnom statusu i upisanoj školi, dodjeluje besplatne udžbenike.