Razvoj poduzetništva u Općini Viškovo

Regionalna televizija Kanal RI, dana 10. veljače 2017. godine emitirala je emisiju  "Od mora do gorja" s temom razvoja poduzetništva u Općini Viškovo.

Općina Viškovo daleko je poznata kao jedinica lokalne samouprave koja se nalazi u samom vrhu popisa općina s najviše poduzetnika u odnosu na radno sposobno stanovništvo. Svakodnevno nastojimo osluškivati potrebe poduzetnika, te olakšati i potaknuti njihov rad i razvoj, posebice uzevši u obzir vrlo nestabilna vremena i važnost stabilnog poslovanja. Naime, želimo pokazati da jedinice lokalne samouprave mogu i moraju utjecati na razvoj poduzetništva. 
 

Jedan od načina na koji to činimo jest kroz akte kojima utječemo na razvoj poduzetništva.
Statistike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za Općinu Viškovo su veoma pozitivne, odnosno raspolažemo s infomacijama da je stopa nezaposlenosti u Općini Viškovo nešto iznad 7%, što je na razini EU prosjeka, a daleko ispod prosjeka u Republici Hrvatskoj.
 
Uvjereni smo da će sve mjere i aktivnosti Općine Viškovo pozitivno utjecati, kako na  poduzetnike registrirane na području Općine Viškovo, tako i  na sveukupno stanovništvo Općine Viškovo.
Veliki broj poduzetnika, stabilno i rastuće gospodarstvo pozitivno se odražavaju na razvoj čitave općine Viškovo jer razvoj gospodarske, ali i komunalne infrastrukture u konačnici rezultira i daleko većim standardom stanovništva što čini Viškovo boljim i ugodnijim mjestom za život.

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje.