Općinu Viškovo posjetio veleposlanik Kraljevine Danske Christian Thorning.

U četvrtak, dana 20. listopada 2017., u općinskoj vijećnici u Saršonima organiziran je prijem za veleposlanika Kraljevine Danske Nj. E. Christiana Thorninga. U pratnji veleposlanika na prijemu je  bio prisutan i voditelj Trgovinskog odjela Veleposlanstva u Zagrebu Žarko Mašanović. U ime Općine Viškovo goste su dočekali načelnica Sanja Udović, njezini zamjenici Snježana Podobnik i Denis Mladenić te voditelj Odsjeka za urbanizam, komunalni sustav i ekologiju, Sanjin Vranković. 

Načelnica, Sanja Udović je danskom veleposlaniku predstavila Općinu Viškovo s naglaskom na gospodarstvo i kulturnu baštinu za koju je veleposlanik pokazao poseban interes i simpatije.

 
Tom prilikom, načelnica je istaknula želju za suradnjom između Kraljevine Danske i Općine Viškovo, posebno kada je u pitanju koncept Pametnih gradova (Smart city) u kojem je Danska jedna od vodećih zemalja u svijetu i u kojoj se ta rješenja uspješno primjenjuju. Riječi je bilo i o mogućnosti suradnje poduzetnika iz Danske s poduzetnicima općine Viškovo te o mogućnostima pokretanja investicija danskih tvrtki na području Viškova kao i sudjelovanju i realizaciji projekata. 

Veleposlanik Kraljevine Danske iskazao je zainteresiranost za taj vid suradnje dok je voditelj Trgovinskog odjela Veleposlanstva Žarko Mašanović istaknuo da će danske tvrtke, a osobito one prisutne u RH informirati o mogućnostima poslovanja na području općine Viškovo te o nadolazećim projektima.