Kreativna radionica Puzzlodrom: Halubajski zvončar

U petak, 2. veljače, u 12.00 sati zakazana je javna akcija slaganja velike slagalice s motivom Halubajskega zvončara, na nogometnom terenu NK Halubjan (pomoćni teren), točno ispod Kuće halubajskega zvončara koja će uskoro otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

Kreativna likovna radionica Puzzlodrom: Halubajski zvončar provodi se u suradnji s OŠ Sv. Matej Viškovo, Udrugom Halubajski zvončari te Nogometnim klubom Halubjan, a odvija pod vodstvom umjetnika i mentora Aleksandra Saše Škorića, koji je svoje radionice i druge umjetničke programe imao priliku provoditi u čitavoj regiji (Hrvatska, Slovenija, BiH), a njegove su suradnje s umjetnicima i umjetnicama te kreativne likovne radionice provedene s djecom u Japanu, Kanadi, Belgiji i Njemačkoj posebno zapažene.

Kroz petodnevnu likovnu radionicu, učenici i učenice će uz vodstvo mentora, zajedno sa nastavnim osobljem škole, izradili 160 dijelova slagalice – monumentalne puzzle s motivom Halubajskega zvončara, pri čemu je svako dijete (polaznica ili polaznik radionice) samostalno izradilo jedan dio slagalice, odnosno, jednu puzzlu.

Sva djeca koja su sudjelovala u radionici i kreirala dijelove puzzle sudjelovati će u velikoj javnoj akciji - zajedničkom slaganju i sklapanje slike dimenzija 10 x 15 m, što je čini najvećom slagalicom s motivom Halubajskega zvončara ikad složenom u zemlji.

Javna akcija slaganje puzzle snimati će se iz zraka – dronom, a uz djecu koja su autori i autorice slagalice, svoj će nastup kao uvod u navedenu akciju slagnja imati i Mići zvončari, koji će zvonjavom otjerati zimu i učiniti javnu akciju slaganja puzzle još upečatljivijom te predstaviti stoljetnu tradiciju zvonjenja koja je od iznimne važnosti i vrijednosti za ovaj kraj, a inspirirala je i ovu aktivnost namijenjenu najmlađima.