OBAVIJEST O PRIKUPLJANJU POMOĆI ZA SISAK, PETRINJU I OSTALA MJESTA STRADALA U POTRESU

Stožer civilne zaštite Općine Viškovo, Halubajski zvončari i niz ostalih udruga s područja Viškova te brojni pojedinci danas pokreću akciju prikupljanja pomoći za Sisak, Petrinju, Glinu i ostala mjesta stradala u razornom potresu.

U srijedu, 30.12. od 13 do 18 sati  te četvrtak 31.12. od 11 do 15 sati mještani i svi koji žele i mogu pomoći, namirnice i potrepštine mogu donijeti u Dom hrvatskih branitelja u Viškovu preko puta ulaza u zgradu općinske uprave. MOLIMO MJEŠTANE DA VIŠE NE DONOSE ODJEĆU I OBUĆU. 

U prehrambenom dijelu potrebni su brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblje i mesne konzerve, slatki namazi, trajno mlijeko, dvopek, toast, voda u pakiranjima od 0.5, 1 i 1.5 litra, suho voće, orašasti plodovi. U higijenskom dijelu trebaju sapun, šampon za kosu, paste i četkice za zube, jednokratni brijači, suhe i vlažne maramice, toaletni papir u rolama, higijenski ulošci, dječji štapići za čišćenje uši. Od osobne zaštitne opreme najviše trebaju medicinske maske, zaštitna odijela, rukavice, naočale i štitnici za oči, pregače, alkoholne dezifincijense za ruke, maramice na bazi alkohola, sredstva za dezinfekciju prostora.

Zahvaljujemo brojnim udrugama, poduzetnicima i mještanima koji su se u ovako kratkom roku uključili u akciju pomoći stanovnicima Siska, Petrinje i ostalih mjesta stradalih u potresu.