Održana kreativna radionica u sklopu projekta „Viškovo reciklira“

U ponedjeljak 27.7.2020. godine, u Domu Marinići, održala se kreativna radionica naziva  „Dan bez plastičnih vrećica“, koja je održana u sklopu projekta „Viškovo reciklira“.

Ovo je bila samo jedna u nizu izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom koju je Općina Viškovo provela u sklopu ovog projekta s ciljem isticanja važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. 

Na radionici je zajedno s polaznicima prisustvovala i zamjenica Općinske načelnice Snježana Podobnik sa suradnicima. Voditeljica radionice Tanja Blašković pokazala je kako izraditi pernice, torbe i nesesere od plastičnih vrećica, a polaznici radionice naučili su kako na jednostavan i zabavan način izraditi unikatne uporabne predmete, a istovremeno čuvati okoliš.

Projekt „Viškovo reciklira“ sufinancira se sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda te se provodi u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“