Potpisan Sporazum o sufinanciranju nabave novoga vatrogasnog vozila za DVD Halubjan

U prostorima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Halubjan danas je potpisan Sporazum o sufinanciranju nabavke novoga vatrogasnog vozila za potrebe DVD-a Halubjan. Riječ je o navalnom vatrogasnom vozilu vrijednom 2.220.150,00 kuna, a sredstva za nabavku osigurala je Općina Viškovo. Riječ je o navalnom vatrogasnom vozilu s momčadskom kabinom za 6 osoba. Bit će nadograđeno srednjetlačno i visokotlačnom centrifugalnom pumpom, kompletnom opremom za gašenje objekata i infrastrukture, a služit će i kao kombinirano vozilo za spašavanje. Nakon postupka javne nabave, kroz nekoliko mjeseci očekuje se potpis Ugovora s odabranim ponuditeljem dok bi samo vozilo vatrogascima bilo isporučeno polovicom 2021. godine.

To je vozilo koje nam je nužno za obavljanje vatrogasne djelatnosti i njime će se povećati operativna spremnost društva, ali indirektno i razina zaštite svih mještana Općine Viškovo. Ovo nam je vrlo važan dan u razvoju našeg društva te se još jednom zahvaljujem načelnici Općine Viškovo Sanji Udović što je prepoznala potrebe DVD-a i osigurala proračunska sredstva za ovu investiciju, rekao je predsjednik DVD-a Halubjan Sanjin Blažević.

Općinska načelnica Sanja Udović istaknula je kako je zadovoljna što je došlo do potpisa ovog Sporazuma. „Osim ovog Sporazuma, moram istaknuti da godišnje financiramo rad DVD-a s preko 700 tisuća kuna kako bismo osigurali uvjete za rad DVD-a, budući da ovo društvo izuzetno cijenimo i prepoznajemo kao partnera jer imaju izuzetno značajnu ulogu u smislu zaštite i sigurnosti naših mještana, njihove imovine, ali i imovine Općine Viškovo. Općina Viškovo razmišlja dugoročno pa smo u suradnji s DVD-om Halubjan intenzivno krenuli s pripremama za prijavu na natječaj Lokalne akcijske grupe Terra Liburnia - Tip operacije 3.1.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Naziv projekta je: „Ulaganje u naprednu informacijsko-komunikacijsku tehnologiju i elektro-energetsku opremu DVD-a Halubjan“. Drago mi je što DVD Halubjan, osim zadaća definiranih Zakonom o vatrogastvu, djeluje puno šire od toga pa se oni osim osnovne djelatnosti bave dobrovoljnim i humanitarnim radom. Istaknula bih i pohvalila njihov rad jer su unazad nekoliko godina kvalitetno krenuli s radom s najmlađima pa educiraju i pripremaju sljedeće generacije koje će se uključiti u rad DVD-a, a mnogi su mladi, zahvaljući radu DVD-a, vatrogastvo prepoznali kao svoj profesionalni poziv“, naglasila je općinska načelnica.