Potpisivanje ugovora o radu u okviru EU projekta „Ruke pomažu“ (Zaželi – Program zapošljavanja žena)

Općina Viškovo u partnerstvu s Općinom Klana te obveznim partnerima na projektu – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalni ured Rijeka te Centrom za socijalnu skrb Rijeka započela je provedbu projekta „Ruke pomažu“  („Zaželi –program zapošljavanja žena“) koji se 100% financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 2.715.572,50 kuna. Projekt traje 30 mjeseci.

Projektom „Ruke pomažu“ predviđeno je zapošljavanje 6 žena/gerontodomaćica koje će pružati pomoć i potporu starijim i nemoćnim osobama  te osobama u nepovoljnom položaju na području općine Viškovo. Dodatna vrijednost projekta je osposobljavanje uključenih žena za poslove gerontodomaćice te dobivanje certifikata čime će se unaprijediti njihovo znanje i vještine.

Temeljem provedenog natječaja za zapošljavanje i pristiglih molbi odabrane su kandidatkinje koje su zadovoljile sve propisane kriterije natječaja, ukupno njih 6 za koje su osigurana sredstva za plaće i prijevoz.

Potpisivanje ugovora o radu s odabranim ženama  održati će se u četvrtak, 11.04.2019.god. u 13h u vijećnici Općine Viškovo, Saršoni 19.