Poziv dugotrajno nezaposlenim osobama i korisnicima zajamčene minimalne naknade za uključivanje u besplatne programa obrazovanja temeljem projekta „ZNANJEM DO POSLA“

Općina Viškovo zajedno s partnerima – Gradom Bakrom i Općinom Skrad provodi EU projekt „Znanjem do posla“ koji se u potpunosti (100%) financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta: 1.030.775,60 kuna. Projekt traje 24 mjeseci.

Ovaj projekt je usmjeren na dugotrajno nezaposlene (mladi do 29 godina nezaposleni duže od 6 mjeseci te osobe starije od 30 godina nezaposlene duže od 12 mjeseci) i korisnike zajamčene minimalne naknade te unapređenje njihovih znanja i vještina putem provedbe verificiranih programa obrazovanja odraslih radi lakšeg zapošljavanja. Svi uključeni korisnici zajamčene minimalne naknade imat će i uslugu mentorstva. Općina Viškovo temeljem ovog projekta osigurala je 9 programa obrazovanja za 20 osoba. Programi obrazovanja su u potpunosti besplatni za sve polaznike.

U nastavku su navedeni programi obrazovanja s brojem polaznika na koje se mogu uključiti dugotrajno nezaposlene osobe i korisnici zajamčene minimalne naknade: 

  • Bravar  (2 polaznika)
  • Gerontodomaćica (3 polaznika)
  • Rad s motornom pilom (4 polaznika)
  • Zavarivač MIG MAG postupkom (2 polaznika)
  • Zavarivač REL postupkom (1 polaznik)
  • Zavarivač TIG postupkom (1 polaznik)
  • Rukovatelj autodizalicom (1 polaznik)
  • Rukovatelj motornom kosilicom (5 polaznika)
  • Rukovatelj bagerom (1 polaznik)

Prije provedbe gore navedenih verificiranih programa obrazovanja svi uključeni polaznici će proći i edukaciju općih i komunikacijskih vještina, edukaciju o osnovama upravljanja novce, poduzetništvu te organizacijskim vještinama.

Naglasili bi da svi uključeni polaznici u programe obrazovanja imat će pokriven trošak prijevoza u visini mjesečne autobusne karte.

Pozivaju se zainteresirane osobe područja općine Viškovo koje su dugotrajno nezaposlene ili su korisnici zajamčene minimalne naknade da se jave u Općinu Viškovo i uključe se u neki od gore navedenih programa obrazovanja. 

Više o projektu „Znanjem do posla“ možete dobiti na sljedećoj stranici:

 https://znanjem-do-posla.opcina-viskovo.hr/

Prijave i dodatne informacije:

Općina Viškovo: tel. 051/490-995 i 051/503-788; e-mail: irena.gaus@opcina-viskovo.hr i jasmina.fabac@opcina-viskovo.hr