Predstavljanje knjiga: Prerada kestena, smokava i meda

Pozivamo vas na predavanje i predstavljanje knjiga prof. dr. sc. Ibrahima Mujića: Prerada smokve, Prerada kestena - maruna i Prerada meda i pčelinjih proizvoda koje će se održati u Kultunom domu u Rukavcu u subotu 22. studenog 2014. s početkom u 17 sati.
Nakon predavanja prisutni će moći degustirati prozvode od kestena, smokava i meda lokalnih proizvođača s područja LAG-a.
 

Poziv

Cilj ovog predavanja je potaknuti lokalne proizvođače i potencijalne prerađivače u kreiranje široke palete proizvoda od kestena, meda i smoava, te uputiti ih u mogućnosti za preradu ovih sirovina i mogućnosti za ostvarivanje prihoda bez velikih investicija.

Prof. dr. sc. Ibrahim Mujić je renomirani prehrambenih tehnolog i znanstvenik koji je izdao preko 50 stručnih i znanstvenih radova i 7 udžbenika, te je trenutno redovni profesor na Poljoprivrednom odjelu u Poreču Veleučilišta u Rijeci. Voditelj je brojnih projekata, te sudionik i organizator brojnih nacionalnih i međunarodnih skupova.

Prof. dr. sc. Željko Prgomet dugogodišnji je stručni suradnik za voćarstvo i vinogradarstvo Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču i predavač Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Rijeci. Autor je mnogih stručnih i znanstvenih radova, monografija i knjiga, te pokretač brojnih projekata i inicijativa iz područja voćarstva i vinogradarstva.