Privremena prometna regulacija zbog izgradnje kružnog raskrižja Marinići 2

Obavještavamo Vas da su u tijeku radovi na izgradnji kružnog raskrižja Marinići 2 kod skretanja za radnu zonu.  U narednom periodu izvoditi će se radovi na izvedbi mimovoda glavnog opskrbnog vodovoda, a u sklopu radova na kružnom raskrižju moraju se izvesti i radovi na prelaganju i zamijeni glavnih magistralnih instalacija u trupu ceste ŽC 5025 (vodovod, svjetlovod, tk mreža, visokonaponski  elektrokabel), te izgradnja glavnog kanalizacijskog kolektora.   

Od utorka, 11.04.2017. godine započeti će radovi na uspostavi privremene gradilišne regulacije prometa, te će se u narednom periodu postaviti semafori na dionici iza skretanja za trgovački centar Lidl do skretanja za naselje Kapiti, tj. radnu zonu Marinići.  Promet će se voditi naizmjenično uz svjetlosnu regulaciju jednim kolničkim trakom na duljini od oko 60  metara. S obzirom na intenzitet prometa očekuje se povećana prometna gužva osobito u jutarnjim i popodnevnim satima, te u vrijeme dolaska i odlaska u školu ili posao.

U planu je rad sa semaforima u periodu od 12.04.2017. (srijeda) do 14.04.2017. (petak, 17:00 h).Zbog blagdana i produženog vikenda, neće se raditi u periodu od 15.04.2017. (subota) do 17.04.2017. (ponedjeljak). Sa radovima se nastavlja 18.04.2017. (utorak) –  sa izradom vodovodne šahte. 

Obzirom je Rješenje o suglasnosti na privremeno prometno rješenje koje će se primjenjivati tijekom izvođenja radova sa strane županijske uprave za ceste d.o.o. dobiveno tek danas, početak semaforizacije raskrižja i odvijanje prometa naizmjenično u oba smjera primjenjivat će se od 13. travnja 2017. godine. Takav režim prometa biti će uspostavljen 13. i 14. travnja 2017. godine. Preko Uskršnjih blagdana uspostavit će se dvosmjeran promet, dok od utorka 18. travnja 2017. godine  promet će se odvijati naizmjenično jednom trakom.  Zatvara se dio glavne županijske ceste, desna traka iz smjera Viškova prema Rijeci zbog izvođenja  radova na bypassu vode.

Prilikom izvođenja radova na rotoru Marinići 2 došlo je do pucanja glavnog vodovodnog opskrbnog cjevovoda. Radnici KD Vodovod i kanalizacija su na terenu i pokušava se otklonit kvar. Zbog puknuća dio Viškova, od pumpe Filton prema Gradu Rijeci, je bez vode.  Kvar će se ukloniti u najkraćem mogućem roku. Molimo za razumijevanje.

Molimo sve naše mještane za razumijevanje i strpljenje za vrijeme ove faze izvođenja radova, te da, ukoliko je to moguće, koriste alternativne pravce obilaska zone izvođenja radova i da prilagode vrijeme putovanja očekivanim zastojima u prometu. 

O svim budućim promjenama prometne regulaciji u zoni izvođenja radova obavijesti će biti pravovremeno objavljene na web stranici Općine Viškovo.