Upozorenje iz KD-a Vodovod i kanalizacija zbog hladnoće i niskih temperatura

Zbog najave naglog i jakog zahlađenja koje se tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana očekuje na našem području, s najavljenim spuštanjem temperature ispod 0°C, savjetuje se korisnicima provjera stanja vodomjernih okana u kojima su ugrađeni vodomjeri kojima se mjeri količina isporučene im vode i po potrebi njihova dodatna zaštita, kao i zaštita internih dijelova vodovodnih instalacija od glavnog vodomjera do završno izljevnih (potrošnih) mjesta u kućama ili na nekretninama poput vrtova, gradilišta i sl.
Kao zaštita od smrzavanja može se koristiti bilo koji termo-izolacijski materijal (stiropor, spužve, kamena vuna…) koji se može nabaviti u trgovinama vodovodnog materijala i centralnog grijanja.
Savjetuje se i ispuštanje vode iz nezaštićenih cijevi (vrtne instalacije) te zatvaranje prozora suterenskih prostorija kroz koje prolazi interna vodovodna instalacija.
Djelatnici KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. već su postavili zaštitu od smrzavanja u vodomjernim oknima u zonama na višim nadmorskim visinama.