sanja-udovic.jpgZadovoljstvo mi je što Vas mogu pozdraviti na internet portalu Općine Viškovo.
Općina Viškovo koristi mogućnosti suvremene tehnologije kako bi svima zainteresiranima na svojim mrežnim stranicama pružila informaciju o radu Općine, ali i ostalim  događanjima na našem području...

 

Viškovo za Vukovar

Unatoč kiši, obilježavanje 18. studenog, dana pada grada heroja i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara sinoć je u Viškovo privuklo nekoliko stotina učenika osmih razreda Osnovne škole Sveti Matej,  mještana, predstavnika braniteljskih udruga, udruga roditelja, udovica i obitelji poginulih branitelja, sportskih udruga i udruga civilnog društva. Tiho i dostojanstveno, s upaljenim svijećama u koloni sjećanja koračali su i općinska načelnica Sanja Udović, njezini zamjenici Snježana Podobnik i Denis Mladenić, predsjednica Općinskog vijeća Ksenija Žauhar, nekoliko općinskih vijećnika i mnogi drugi. Inicijativa za Kolonu sjećanja prije četiri godine potekla je od strane Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji čiji je predsjednik Luka Matanić rekao kako su se ove godine odlučili Kolonu sjećanja organizirati na sam dan pada grada Vukovara kako bi svi oni koji nisu mogli jučer biti u Vukovaru mogli iskazati pijetet žrtvama Vukovara, Škabrnje i cijele Hrvatske. Općinska načelnica istaknula je kako se na Viškovu posebna pažnja posvećuje obiteljima čiji su članovi poginuli u Domovinskom ratu, a koje su se nakon rata doselile na područje Viškova. Upravo su mimohod i kolona sjećanja prilika da dokažemo zajedništvo u iskazivanju pijeteta žrtvama Vukovara, ali i zahvale svima koji su dali svoj doprinos obrani i stvaranju Republike Hrvatske, poručila je Udović kojoj je posebno drago što se u organizaciju aktivno uključio i Savjet mladih koji je, među ostalim, nabavio svijeće za učenike. Predsjednik Savjeta mladih Ivan Sušanj rekao je kako se Savjet uključio u ovu akciju jer i mladi na području Viškova prepoznaju da ne možemo graditi budućnost bez poznavanja prošlosti i na ovaj način pokazuju da Viškovo poznaje prošlost, cijeni žrtvu Vukovara i cijele Hrvatske te na ovaj način gradi svoju sretnu budućnost. Kolona sjećanja krenula je s parkirališta Milihovo prema Trgu na brege gdje su svijeće postavljene u veliko slovo „V“ koje simbolizira Vukovar, Viškovo i znak pobjede. Potom je u crkvi Svetog Mateja služena sveta misa.

III. Javni natječaji za financiranje javnih potreba Općine Viškovo za 2019. godinu

Jedinstveni upravni odjel Općine Viškovo raspisao je treći krug natječaja za financiranje javnih potreba Općine Viškovo za 2019. godinu. 

Prijave na natječaj zaprimaju se u pisarnici Općine Viškovo zaključno do 18. prosinca 2019. godine u uredovno radno vrijeme pisarnice Općine Viškovo.

1. III. Javni natječaj za predlaganje programa/projekata javnih potreba u kulturi  Općine Viškovo za 2019. godinu  

Tekst natječaja

Upute za prijavitelje  

Obrazac opisa programa ili projekta 

Obrazac proračuna

Obrazac izjave o partnerstvu 

Obrazac izjave o nepostojanju dvostrukog financiranja

Obrazac životopisa 

Obrazac za ocjenu kvalitete prijave

Nacrt ugovora

2. III. Javni natječaj za predlaganje programa/projekata javnih potreba iz ostalih društvenih područja Općine Viškovo za 2019. godinu  

Tekst natječaja

Upute za prijavitelje  

Obrazac opisa programa ili projekta 

Obrazac proračuna

Obrazac izjave o partnerstvu 

Obrazac izjave o nepostojanju dvostrukog financiranja

Obrazac životopisa 

Obrazac za ocjenu kvalitete prijave

Nacrt ugovora

 

Dodatna dokumentacija vezana za raspisane natječaje:

Pravilnik o financiranju Javnih potreba Općine Viškovo

 

Odluka o odobravanju financijskih sredstava za provedbu programa/projekata iz područja kulture i ostalih društvenih područja Općine Viškovo za 2019. godinu

Na temelju članka 49. Statuta Općine Viškovo („Službene novine Općine Viškovo“ broj: 3/18.) i članka 30. stavka 1. Pravilnika o financiranju javnih potreba Općine Viškovo („Službene novine Općine Viškovo“ broj:11/15.), Općinska načelnica Općine Viškovo dana 18. studenog 2019. godine donijela je slijedeću

Odluku o odobravanju financijskih sredstava za provedbu programa/projekata iz područja kulture i ostalih društvenih područja Općine Viškovo u 2019. godini

Odluka o ispunjavanju propisanih(formalnih) uvjeta natječaja prijavljenih programa/projekata za 2019. godinu Odluka o ispunjavanju propisanih(formalnih) uvjeta natječaja prijavljenih programa/projekata za 2019. godinu

Temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (Narodne novine broj: 26/15.), Pravilnika o financiranju javnih potreba Općine Viškovo (Službene novine Općine Viškovo broj: 11/15.) i Poslovnika o radu Povjerenstva za provedbu javnog natječaja za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i ostalim društvenim područjima Općine Viškovo za 2019. godinu od 11. veljače 2019. godine, Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i ostalim društvenim područjima Općine Viškovo za 2019. godinu, nakon provedene ocjene ispunjavanja propisanih (formalnih) uvjeta natječaja u područjima kulture i ostalim društvenim područjima dana ­­15. studenog 2019. godine donosi

Odluku o ispunjavanju propisanih (formalnih) uvjeta natječaja prijavljenih programa/projekata za 2019. godinu

Viškovo za Vukovar

U prostorima Općine Viškovo danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno obilježavanje pada Vukovara odnosno Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Tim će se povodom u Viškovu u ponedjeljak 18. studenog 2019. godine održati Kolona sjećanja i mimohod „Viškovo za Vukovar“. Organizatori su, uz Općinu Viškovo, općinski Odbor za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, Savjet mladih i Osnovna škola Sveti Matej.

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović rekla je kako je inicijativa za Kolonu sjećanja prije četiri godine potekla od strane Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. Istaknula je kako se posebna pažnja pažnja posvećuje obiteljima čiji su članovi poginuli u Domovinskom ratu, a koje su se nakon rata doselile na područje Viškova. Upravo su mimohod i kolona sjećanja prilika da dokažemo zajedništvo u iskazivanju pijeteta žrtvama Vukovara, ali i zahvale svima koji su dali svoj doprinos obrani i stvaranju Republike Hrvatske, poručila je Udović kojoj je posebno drago što se u organizaciju, još u bivšem sazivu, uključio i Savjet mladih. Članica Savjeta Ema Sušanj rekla je da je Savjet osigurao 200-ak svijeća za učenike te pozvala ostale mještane da donesu zastave i svijeće i pridruže se koloni.

Predsjednik općinskog Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Luka Matanić rekao je da je ovo prvi put da se obilježavanje održava baš na sam dan pada Vukovara i to iz nekoliko razloga. Kao prvo, na taj način željeli smo onima koji ne idu taj dan u Vukovar, omogućiti priliku da zapale svijeću i odaju pijetet žrtvama Vukovara, Škabrnje i cijele Hrvatske. Važno nam je, posebno ističe Matanić, da u koloni budu mladi pa su tako učenici osmih razreda viškovske osnovne škole već potvrdili dolazak. Cilj kolone je da u što većem broju, osim branitelja i članova njihovih obitelji te obitelji poginulih, dođe što više mladih te predstavnika sportskih, kulturnih i udruga civilnog društva s Viškova. Osim toga, želimo na taj dan na poseban i dostojanstven način suosjećati s našim dragim Vukovarcima, a posebno s obiteljima koje su izgubile svoje najmilije u gradu heroju, Škabrnji i cijeloj Hrvatskoj za slobodu i neovisnost Lijepe naše, zaključio je Matanić.

Okupljanje uoči Kolone sjećanja počinje u ponedjeljak 18. studenog u 17 sati na parkiralištu Milihovo, u 17:30 kolona će s upaljenim svijećama krenuti prema crkvi Svetog Mateja gdje će se na Trgu na brege svijećama fomirati veliko slovo „V“. U 18 sati u crkvi će se služiti sveta misa.

Viškovo za Vukovar

Povodom obilježavanja 28. obljetnice od okupacije grada Vukovara, odnosno Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, u ponedjeljak, 18. studenog 2019. godine Općina Viškovo, Odbor za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, Savjet mladih Općine Viškovo i OŠ Sveti Matej organiziraju mimohod i kolonu sjećanja „Viškovo za Vukovar“. Time ćemo iskazati pijetet svima koji su dali svoj doprinos obrani i stvaranju hrvatske države.
Obilježavanje počinje u 17.00 sati okupljanjem na parkiralištu Milihovo.
U 17.30 sati kolona kreće s upaljenim svijećama isključivo nogostupom prema Trgu ispred crkve Svetog Mateja. Svijeće će se postaviti u obliku slova “V” u ograđenom prostoru na Trgu. U 18 sati će se u crkvi služiti Sveta misa. Pozivamo vas da ponesete zastave kao i velike svijeće i pridružite nam se da zajedno na dostojanstven način obilježimo uspomenu na žrtvu Vukovara.

Prijave za poklon pakete Djeda Božićnjaka

Poštovani roditelji,

Općina Viškovo vrši upise djece za poklon pakete Djeda Božićnjaka od 1 godine do navršenih 6 godina starosti, djecu predškolskog uzrasta. Prijave se primaju od ponedjeljka, 4. studenog 2019. godine do petka 22. studenog 2019. godine isključivo u uredovno radno vrijeme pisarnice Općine Viškovo.

Prijave se ne odnose na djecu koja polaze programe vrtića na području Općine Viškovo, za njih će vrtić izvršiti prijavu (sljedeći vrtići: Viškovo, Malik, Maza, Loptica i Zvončica).

Prijave se vrše isključivo osobno u pisarnici Općine Viškovo u uredovno radno vrijeme, uz dokument kojim se može dokazati podatak o OIB-u ili datumu rođenja djeteta.

Napomena: potrebno je OSOBNO preuzeti pozivnicu za podjelu paketa.

Halubike sustav javnih bicikli zatvara sezonu bicikliranja

Obzirom na dolazak hladnijeg vremena i sve češćih obilnih oborina, Halubike sustav za iznajmljivanje prestaje s radom do proljeća odnosno pojave ljepšeg vremena. U međuvremenu će se napraviti završni pregled bicikli i popraviti eventualni kvarovi. Bicikle će se na primjeren način uskladištiti do proljeća kada će posjetitelji moći ponovno uživati u bicikliranju desetinama kilometara biciklističkih staza u našoj okolici.

Viškovski eko kantunić

U ponedjeljak, 18.11.2019. godine ispred Doma hrvatskih branitelja u vremenu od 14:00 do 17:00 sati održati će se Viškovski eko kantunić.

U ponudi će se moći pronaći domaće voće, povrće, bučino ulje, jaja, grobnički sir, med, melemi i ulja, te rukotvorine.

Upozorenje na vremenske neprilike, obilne oborine i olujno jugo

Osim što će južno i jugozapadno visinsko strujanje podržavati nastavak razmjerno toplog vremena pa će niske temperature izostati i idućih 10-ak dana, sinoptička situacija donijet će obilne oborine. U Hrvatskoj će najviše biti pogođena obala, unutrašnjost Istre i Dalmacije te gorska Hrvatska. Maksimum oborina u našoj zemlji očekuje se s utorka na srijedu kada će pasti između 50 i 150 mm na pojedinim lokalitetima duž obale i u gorju.
Tijekom nove prognozirane kišne epizode očekuje se novi porast vodostaja, prvenstveno na području Istre i Primorja, Gorskog kotara, Like te Dalmacije. Lokalno izraženi pljuskovi s kojima će pasti veća količina kiše u kratkom vremenu mogu prouzročiti poplavljivanje prometnica i pojedinih objekata, bujične poplave, te klizišta i odrone. Uz sve to, od utorka do četvrtka bit će i vrlo vjetrovito, uz jako i olujno jugo pa će danas udari vjetra dosezati vrijednosti od 70 do 110 kilometara na sat. Uz mokro tlo te jak vjetar potencijalnu opasnost mogu prouzročiti i stara i bolesna stabla kojima najviše prijeti rušenje tijekom navedenih vremenskih uvjeta. 

Pretplati se na Feed naslovnice