sanja-udovic.jpgZadovoljstvo mi je što Vas mogu pozdraviti na internet portalu Općine Viškovo.
Općina Viškovo koristi mogućnosti suvremene tehnologije kako bi svima zainteresiranima na svojim mrežnim stranicama pružila informaciju o radu Općine, ali i ostalim  događanjima na našem području...

 

Video uradak o investicijama na Viškovu od rujna 2018. do rujna 2019.

Cestovna i komunalna infrastruktura, djeca i mladi, školstvo, socijalni programi, sport i rekreacija - samo je dio područja u koje Općina Viškovo kontinuirano ulaže značajan dio svojih proračunskih sredstava. Što je sve napravljeno za naše mještane u samo godinu dana poslušajte i pogledajte u prigodnom VIDEU.

 

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za nastavnu godinu 2019./2020.

Na temelju članka  49. Statuta Općine Viškovo ( „Službene novine Općine Viškovo“ broj 3/18.), Općinska načelnica Općine Viškovo dana 30. 09. 2019. godine donosi  Odlukuo raspisivanju javnog natječaja i imenovanju povjerenstva za dodjelu stipendija učenicima i studentima za nastavnu/akademsku 2019./2020. godinu.

 

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za nastavnu godinu 2019./2020.

Prijavni obrazac-učenici

Prijavni obrazac- studenti

Tablica

Prošeći se s manun...

Šetnja naziva „Prošeći se z manun… po zvončarskeh puteh“ održati će se u subotu, 12. listopada 2019. s polaskom u 9:00 sati s parkirališta Milihovo.

Pridružite nam se u jesenskoj šetnji, relaksirajte se i upoznajte s tradicijom i prirodim okruženjem Općine Viškovo uz stručno vodstvo licenciranih vodiča Hrvatskog planinarskog saveza.

Pješači se na vlastitu odgovornost i nema kotizacije. Treba se primjereno obući jer pješačimo šumskim stazama.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u boravku na svježem zraku i edukativnoj šetnji!

Čestitka povodom Dana neovisnosti

Na dan 08. listopada 1991. godine Republika Hrvatska proglasila je svoju neovisnost. Tom odlukom naša država stvorila je trajne temelje za razvoj, napredak i budućnost svojih građana.

Svim mještankama i mještanima Viškova i građanima Republike Hrvatske čestitamo Dan neovisnosti!

Položeni vijenci i zapaljene svijeće na groblju Viškovo povodom Dana neovisnosti

U ponedjeljak, 7. listopada 2019. godine na Spomen obilježje branitelja u Domovinskom ratu položeni su vijenci i zapaljene svijeće povodom Dana neovisnosti.

Polaganju vijenaca prisustvovali su zamjenici Općinske načelnice Općine Viškovo Snježana Podobnik i Denis Mladenić, predsjednica Općinskog vijeća Općine Viškovo Ksenija Žauhar te članovi Općinskog vijeća Općine Viškovo i Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji i predstavnici Crvenog križa Općine Viškovo.

Svijeće su također zapalili i predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata PGŽ i Udruge udovica poginulih branitelja Domovinskog rata PGŽ.

 

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća povodom Dana neovisnosti

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća povodom obilježavanja Dana neovisnosti održat će se u ponedjeljak, 07. listopada 2019. godine u 17,00 sati na Spomen obilježje branitelja u Domovinskom ratu.

 

Obavijest- izmjena autobusne (školske) linije 17

Od srijede, 02.10.2019. god  pa do završetka građevinskih radova zatvara se dio ulice Štefani za sav promet te se privremeno mijenja dio  trase linije 17 i to na slijeći način:
Linija 17 prometuje redovnom trasom od stanice Viškovo škola Sv. Matej do stanice Gornji Marinići odakle skreće desno u Ul. Mučići do Bezjaka u polasku i povratku.

 

Investicijski krediti za ruralni razvoj

HBOR je započeo s provedbom novog financijskog instrumenta- Investicijski krediti za ruralni razvoj. Provedba financijskog instrumenta je putem slijedećih poslovnih banaka- OTP banka d.d., Privredna banka d.d. i Zagrebačka banka d.d. koje imaju ulogu zaprimanja, obrade i isplate kredita krajnjim korisnicima dok je HBOR upravitelj fonda sredstava.

Krediti se mogu koristiti u rasponu od EUR 50.001,00 do EUR 1.000.000,00 s rokom otplate do 15 godina, uključujući poček do 3 godine odnosno 5 godina (za trajne nasade).

Cjeloviti tekst programa

Puštena u promet državna cesta D 427

Dana 2. listopada puštena je u promet kompletna državna cesta D 427, sa svim privozima osim priključka na Štefanima a temeljem odluke investitora radova tvrtke Hrvatske ceste  d.d..  Na toj lokaciji, na križanju državne ceste D 427 i javne ceste L 58048 Marinići (Ž5025)- A.G.Grada Rijeka  započeli su radovi na semaforizaciji križanja koje nije bilo predviđeno izvedbenim projektom državne ceste D427, a koje se uočilo opasnim dijelom za sudionike u prometu. Radovi na postavljanju konzolnog stupa i montaža semaforskih uređaja sa provlačenjem instalacije kroz pripremljenu kanalizaciju planirano je izvesti u periodu od 1. – 5. listopada 2019. godine a investitor radova je Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije. 

Stoga u cilju zaštite sudionika u prometu, neposredno nakon puštanja u promet dionice državne ceste D427, Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije zabranila je, u gore navedenom periodu, prometovanje dijelom javne cete L 58048 Marinići (Ž5025)- A.G.Grada Rijeka, kroz dionicu u radu na privozima križanju Štefani  i promet je preusmjeren obilaznim pravcem  Bezjaki – Mučići – Trampov breg, u oba smjera, što je označeno privremenom postavom prometne signalizacije i putokazima obilaska.  

 

Obavijest roditeljima djece smještene u Dječjim vrtićima „Rijeka“, „More“ , „Sušak“ i „Orepčići“

Obavještavamo roditelje djece smještene u Dječjim vrtićima „RIJEKA“, „MORE“, „SUŠAK“ i „OREPČIĆI“, a koji su ostvarili pravo na subvenciju smještaja u predškolskim ustanovama za odgoj i obrazovanje, da po završetku mjeseca dostavljaju obračune za smještaj djeteta u vrtiću na e – mail adresu : elena.grguric@opcina-viskovo.hr kako bi im se odobrena subvencija mogla isplatiti.

Osim obračuna za smještaj djeteta za prethodni mjesec, potrebno je dostaviti IBAN tekućeg računa roditelja i suglasnost s obračunom.

Pretplati se na Feed naslovnice