nacelnica_sm.jpgZadovoljstvo mi je što Vas mogu pozdraviti na internet portalu Općine Viškovo.
Općina Viškovo koristi mogućnosti suvremene tehnologije kako bi svima zainteresiranima na svojim mrežnim stranicama pružila informaciju o radu Općine, ali i ostalim  događanjima na našem području...

 

Matejna 2021.

Proslava našeg zaštitnika Sv. Mateja ove godine održat će se u skromnijem obliku prilagođenom epidemiološkim mjerama, no ustanove i udruge s područja Viškova pripremile su programe koje ćete moći posjetiti od 18. do 26. rujna 2021. godine 

Program Matejne 2021.

Javni poziv za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Primorsko-goranske županije

Dana 10. rujna 2021. godine na internet stranici Županije (www.pgz.hr/dokumenti/natjecaji) objavljen je Javni poziv za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Primorsko-goranske županije.

Molimo sve zainteresirane kandidate za izbor člana i zamjenika člana da se prijave odnosno podnesu svoju prijavu na propisanom obrascu koji se nalazi na mrežnim stranicama Županije, pod „NATJEČAJI“' (www.pgz.hr/dokumenti/natjecaji).

Tekst poziva

Obavijest o preuzimanju individualnih spremnika za vrijedne vrste otpada na području Općine Viškovo

Na području Općine Viškovo nastavlja se nadogradnja sustava za prikupljanje komunalnog otpada. Korisnicima na području Općine Viškovo će bez naknade biti dodijeljeni individualni spremnici za prikupljanje reciklabilnih vrsta otpada: plavi spremnik za papir i karton te žuti spremnik za plastiku, metal i višeslojnu ambalažu.

Obavijest roditeljima učenika prvog razreda koji pohađaju osnovne škole izvan Viškova

Općina Viškovo i ove godine osigurava sredstva za poklon pakete prvašićima s olovkama, bilježnicama, bojicama, kolaž-papirom, pisankama, pernicama, flomasterima i ostalim prigodnim priborom.

Roditelji prvašića koji u osnovnu školu kreću izvan Viškova mogu poklon pakete preuzeti u Domu hrvatskih branitelja u uredovno radno vrijeme pisarnice od 6. rujna do 18. rujna (ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak od 8:30 do 10:30, utorak od 15 do 17 sati). Molimo roditelje koji nisu dostavili potvrdu škole o upisu u prvi razred da je donesu sa sobom prilikom preuzimanja poklon paketa.

Prvašiće Osnovne škole Sveti Matej Viškovo poklon paketi će dočekati na školskim klupama u ponedjeljak 6. rujna.

Polaganje vijenaca povodom Blagdana Svetog Mateja

Polaganje vijenaca povodom Blagdana Svetog Mateja održat će se u ponedjeljak, 20. rujna u 10.00 sati na groblju Viškovo.

Otvoren Dječji vrtić u Marčeljima

U ponedjeljak, 30. kolovoza svečano je otvoren Područni objekt Marčelji koji djeluje u sklopu Dječjeg vrtića Viškovo. Vrtić ispunjava sve kriterije Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i obrazovanja pa će ga od 1. rujna pohađati 44-ero djece u dvije odgojno-obrazovne skupine. Lokacija vrtića u naselju Marčelji omogućava disperziranost potrebnih sadržaja iz središnjeg naselja Viškovo što će osigurati bolji životni standard i ravnomjerniji razvoj cijelog područja Općine te dati značajan doprinos razvoju lokalne zajednice.

Položeni vijenci i upaljene svijeće povodom Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu

U  petak, 27. kolovoza 2021. godine na Spomen obilježje branitelja u Domovinskom ratu i na Središnji križ položeni su vijenci i upaljene svijeće povodom Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu.

Polaganju vijenaca prisustvovao je zamjenik Općinske načelnice Denis Mladenić sa suradnicima te predstavnici Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Završena izgradnja parkirališta ispred Nogometnog kluba Halubjan

Ovih je dana, nakon 3 mjeseca radova koje je izvela slovenska tvrtka CPK Koper, završena još jedna faza uređenja Sportsko-rekreacijske zone Halubjan. Ljetni su mjeseci tako, među ostalim, iskorišteni za investiciju čijom je realizacijom zona ispred Halubjana postala estetski ugodnija, sigurnija i funkcionalnija. Naime, postojeći plato je komunalno moderniziran jer su u zoni zahvata preložene postojeće instalacije nakon čega je izgrađen cjeloviti sustav oborinske odvodnje. Izgrađeno je i novo autobusno ugibalište ispred objekta, a postavljena je i nova javna rasvjeta te asfaltirana cijela površina na kojoj je označeno 50-ak parkirnih mjesta s rezerviranim mjestima za osobe smanjene pokretljivosti. Postavljena je i nova vertikalna i horizontalna prometna signalizacija. Napravljen je i novi izlaz s parkirališne površine i time dobivena nova mogućnost za uključenje na prometnicu prema Kastvu čime je poboljšana  sigurnost svih sudionika u prometu što najviše pozdravljaju roditelji 300-ak djece koja treniraju u nekoj od kategorija NK Halubjan. Tijekom rujna predstoji još hortikulturno uređenje prostora ispred Nogometnog kluba Halubjan. 

Zadovoljstvo dodatnim uređenjem prostora ispred NK Halubjan ne krije ni prvi čovjek kluba Dalibor Marčelja. „Zahvalio bih se Općini Viškovo na ovoj investiciji jer smo dobili toliko željeni uređeni i označeni parking, a prostor ispred kluba je značajno bolji, ljepši i   funkcionalniji. Već u prvim danima korištenja pokazalo se da je ovo itekako bilo potrebno prije svega po pitanju funkcionalnosti i sigurnosti jer nam svakodnevno roditelji na treninge dovoze djecu, nerijetko pogledaju trening i čekaju svoje mališane. Sada to čine puno slobodnije jer znaju da su im automobili parkirani na označenim mjestima“, kaže Dalibor Marčelja. 

Što se tiče daljnjih ulaganja u zoni oko NK Halubjan, u narednom razdoblju je planirana rekonstrukcija objekta s dogradnjom svlačionica, sanitarnih čvorova i ostalih klupskih prostorija u što će Općina uložiti oko 5 milijuna kuna. Odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području Općine Viškovo za projekt „Rekonstrukcija zgrade sportsko-rekreacijske namjene – NK Halubjan u Viškovu“ naći će se pred općinskim vijećnicima na sjednici u rujnu. Zahvaljujući Općini, danas NK Halubjan koji je lani obilježio 50 godina uspješnog rada raspolaže kvalitetnim nogometnim igralištima, održavanim prirodnim travnjakom na glavnom terenu te novopostavljenim umjetnim travnjakom, sve u skladu sa standardima FIFA-e u što je Općina uložila gotovo 2,4 milijuna kuna te više od 600 tisuća kuna kojima je riješeno pitanje drenaže i odvodnje, a tu je i nova ograda koja dijeli igralište od gledatelja. Osim toga, Općina sudjeluje i u financiranju kluba, a posljednje dvije godine rad kluba financijski prati Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo koja za rad NK Halubjan izdvaja nešto više od 400 tisuća kuna godišnje.

 

4. Privremena odluka o rezultatima Javnog poziva za dodjelu kompostera za kućno kompostiranje tijekom 2021. godine

Na temelju točke 8. Javnog poziva za dodjelu kompostera za kućno kompostiranje tijekom 2021. godine (KLASA: 351-02/21-01/06, URBROJ: 2170-09-07/04-21-2 od 30. ožujka 2021. godine, dalje u tekstu Javni poziv), Općinska načelnica Općine Viškovo donosi:

4. Privremenu odluku o rezultatima Javnog poziva za dodjelu kompostera za kućno kompostiranje tijekom 2021. godine

Pretplati se na Feed naslovnice